Greek
Global Sustain
Sign up to the newsletter


Stirixis Group

Stirixis Group

Member: Gold
Since: 22.12.2015

27 Esperou Str., Kifissia, 14561 Athens, Greece
RSS

STIRIXIS Group creates one more astonishing concept for the Samsung Hub

05.06.2019 Share

Samsung Electronics the world tech leader, that inspires the world and shapes the future with transformative ideas and technologies, via its local office Samsung Greece assigned to STIRIXIS Group the creation of a fresh and inspiring concept for the Hub at Dixons South East Europe S.A. Kotsovolos Μegastore; one of the leading European Groups regarding the sale of electric appliances.

Based on Samsung’s Vision for 2020 to "Inspire the World, Create the Future", STIRIXIS Group strategically designed a concept that follows the core of the company’s commitment; to create a better world full of richer digital experiences. 

The shop-in-shop concept focuses on all the innovative technologies and products while the design approach is subtle to allow the products play a dominant role and offer a unique Samsung experience: a fully simulated home of the future that represents the facility of life offered through the use of the products on display. 

The whole area is divided into zones; the visitors can thoroughly test the latest mobiles, tablets, and their accessories at the Mobile Zone, examine the TV solutions offered while sitting at the Living Room zone, play with the tablets at the kids corner and the Gaming Station, visit the Kitchen Zone and find about all the new, clever household equipments, train at the Fitness area and, also, have the 4D VR Experience.

Curved lines are used at some pieces of furniture as well as lit ones are placed on the floor making visitors walk around the different zones, in a free flow around the Hub.

Every aspect of the design is carefully planned to integrate Samsung’s brand identity and prestige, from the shape of the various elements, up to the choice of materials. Attractive, custom-made wooden displays and furniture are strategically mixed with some casual furniture in the different zones, to create a welcoming, inspiring and revealing experience. To find out more about the project, click here.

Photos