Έξι προϊόντα της Schneider Electric βραβεύθηκαν στα iF DESIGN AWARDS

  • Με έτος ίδρυσης το 1953 στη Γερμανία, ο ετήσιος θεσμός του iF DESIGN AWARD υπογραμμίζει την καινοτομία, την αισθητική και την υπευθυνότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών 
  • Η βράβευση των έξι προϊόντων αντανακλούν την καινοτομία και τη στρατηγική κοινωνικής ευθύνης της Schneider Electric

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, έλαβε έξι βραβεία για τον προϊοντικό σχεδιασμό στον παγκοσμίως γνωστό θεσμό των iF DESIGN AWARD. Ο ετήσιος θεσμός iF DESIGN AWARD, ο οποίος ξεκίνησε το 1953, συγκεντρώνει τους σημαντικότερους ειδήμονες από τον χώρο του σχεδιασμού παγκοσμίως, οι οποίοι αξιολογούν προϊόντα και υπηρεσίες γύρω από πέντε βασικά κριτήρια: την καινοτομία και την επεξεργασία, τη λειτουργικότητα, την αισθητική και την υπευθυνότητα (αποτύπωμα άνθρακα, κοινωνικές επιπτώσεις κλπ). Τον Ιανουάριο του 2020, 78 εμπειρογνώμονες έκριναν περισσότερα από 7.200 προϊόντα σε έξι κατηγορίες: προϊόν, συσκευασία, επικοινωνία, εσωτερική αρχιτεκτονική, επαγγελματική φιλοσοφία και σχεδιασμό υπηρεσιών.

Προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο 
«Είμαστε υπερήφανοι που τα προϊόντα μας διακρίθηκαν σε έναν διαγωνισμό τόσο αναγνωρισμένο όσο τα iF DESIGN AWARDS», δήλωσε ο Philippe Delorme, Schneider Electric Executive Vice-President, Energy Management. «Αυτές οι διακρίσεις επιβεβαιώνουν την υψηλή ποιότητα κατασκευής, τον  σχεδιασμό και τις αξίες της ασφάλειας των προϊόντων μας, ενώ αντικατοπτρίζουν την επιθυμία μας να καινοτομούμε για το καλό του περιβάλλοντος και της κοινωνίας». 

Έξι iF DESIGN AWARDS για τα προϊόντα της Schneider 
  • SpaceLogic (KNX μονάδα ελέγχου on/off)
  • Mobiya Lite (επαναφορτιζόμενος φανός με ηλιακό panel) 
  • SM6 (πίνακας μέσης τάσης)
  • Thorsman (προβολέας εργασίας)
  • Unica System + (προκαλωδιωμένο σύστημα γραφείου)
  • AvatarOn T (διακοπτικό υλικό)*
*Δεν είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. 

Ένα παράδειγμα των αξιών του σχεδιασμού μας αποτελεί το Mobiya Lite, ένας επαναφορτιζόμενος φανός που συνοδεύεται από ένα ηλιακό panel και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στα μέσα του 2020. Το Mobiya Lite σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες τριών δισεκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως που δεν έχουν πρόσβαση στην ενέργεια. Ο φανός λειτουργεί επίσης ως φορητή μπαταρία για επαναφόρτιση κινητών τηλεφώνων, διαθέτει ευέλικτο στήριγμα για διαφορετικές θέσεις τοποθέτησης που της επιτρέπουν να χρησιμοποιείται αποτελεσματικά, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια και από παιδιά. Στην ίδια κατηγορία, η Thorsman LED Work Light συνδυάζει την ανθεκτικότητα και τη φωτεινότητα, καθώς και την ασφάλεια τόσο για την εσωτερική λειτουργία της λάμπας, όσο και για τους χρήστες. Η Thorsman διακρίθηκε με το iF gold award, που δόθηκε σε μόλις 75 συμμετοχές.

Καινοτομία και Υπευθυνότητα στην καρδιά της στρατηγικής της Schneider Electric
Για να σχεδιάσουν, να αναπτύξουν, να βιομηχανοποιήσουν και να διανείμουν αυτά τα προϊόντα, οι εργαζόμενοι της Schneider Electric αναφέρονται στο ‘Design & Ergonomics Notebook’ της εταιρείας, το οποίο αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία του βραβευμένου με Νόμπελ, Simon Herbert ότι «ο σχεδιασμός πρέπει να αλλάζει τις υπάρχουσες καταστάσεις και να τις μετατρέπει σε προτιμητέες καταστάσεις».

Κατά συνέπεια, το ‘Design & Ergonomics Notebook’ ορίζει την κατευθυντήρια γραμμή με εννέα βασικές αρχές για τη σύλληψη όλων των προϊόντων της εταιρείας: τη φιλοσοφία, τον στόχο, τη λειτουργικότητα, το περιβάλλον χρήσης, τις φόρμες, την αρχιτεκτονική, τα υλικά και τα φινιρίσματα, τα χρώματα και τα γραφικά. Αυτές οι αρχές συμπληρώνουν παγκοσμίως τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Schneider Electric: τη συνδεσιμότητα, τη βιωσιμότητα (για τη διατήρηση των πόρων των πελατών και τη μείωση των εκπομπών CO2), την αποδοτικότητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ