ΑΒ Βασιλόπουλος: Η Υγιεινή Διατροφή & η προστασία του Περιβάλλοντος γίνονται τώρα παιχνίδι και για μαθητές με αναπηρία

Για τα παιδιά μας θέλουμε πάντα το καλύτερο: την καλύτερη εκπαίδευση, την ουσιαστική και τακτική επαφή με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, την καλύτερη διατροφή και, πάνω απ’ όλα, τη δυνατότητα να τους προσφέρουμε αγάπη, προστασία και φροντίδα. 

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, είμαστε δίπλα στους γονείς και τα παιδιά, μέσα από τη συνεργασία μας με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Από το 2018, περισσότερα από 15.000 παιδιά -επισκέπτες του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας- έχουν μυηθεί στην αξία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, αλλά και της περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσα από το έκθεμα «ΑΒητάρι της Ισορροπημένης Διατροφής». Πρόκειται για τη μικρογραφία ενός καταστήματος ΑΒ, το οποίο αποτελεί σημείο βιωματικής εκπαίδευσης και παιχνιδιού για παιδιά και γονείς, αλλά και προορισμό με σημαντικό διδακτικό περιεχόμενο για εκπαιδευτικούς οργανισμούς και σχολεία. 

Παράλληλα, μέσα από την κλασική κινητή  μουσειοσκευή, ένα σύγχρονο  μουσειοπαιδαγωγικό  εργαλείο διαθέσιμο σε τρία αντίτυπα, έχουμε επισκεφθεί σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να αλλάξουμε συνήθειες για περισσότερους από 1.500 μαθητές της περιφέρειας. 

Από τις αρχές του 2020, επεκτείνουμε τη συνεργασία μας αυτή, με δύο ειδικά διαμορφωμένες μουσειοσκευές: 
  • Η μουσειοσκευή για  μαθητές ΑμΕΑ, που φιλοξενούνται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές Ειδικής Αγωγής, απευθύνεται σε παιδιά μέτριας έως βαριάς νοητικής στέρησης και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να καλλιεργεί διαφορετικές δεξιότητες. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες προσαρμόζονται σε όλα τα παιδιά, δηλαδή σε παιδιά με αυτισμό, με προβλήματα όρασης, ακοής, κινητικές δυσκολίες κ.ο.κ. Με σαφείς οδηγίες και παραλλαγές, που περικλείονται στο υποστηρικτικό υλικό του εκπαιδευτικού, συνδέονται με το αναλυτικό πρόγραμμα της ειδικής αγωγής. Με αυτόν τον τρόπο, ο εκπαιδευτικός αξιοποιεί το υλικό, όπως κρίνει, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και στις δυνατότητες των παιδιών.  
  • Η μουσειοσκευή για παιδιά του νηπιαγωγείου, ώστε οι μικροί μας φίλοι να ανακαλύψουν την προέλευση βασικών τροφίμων και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από την ισορροπημένη διατροφή, μέσα από το παιχνίδι.  

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, #allazoumesinithies, πάντα με την ίδια αγάπη και φροντίδα για όλα τα παιδιά.

Λίγα λόγια για το έκθεμα «ΑΒητάρι της Ισορροπημένης Διατροφής» 
To «ΑΒητάρι της Ισορροπημένης Διατροφής» έχει σχεδιαστεί από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο με την επιστημονική συνδρομή του Ινστιτούτου Prolepsis και την υποστήριξη της ΑΒ Βασιλόπουλος με στόχο να μάθουμε στους μικρούς μας φίλους την αξία της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Το «ΑΒητάρι της Ισορροπημένης Διατροφής» είναι ανοιχτό στο κοινό τις ώρες λειτουργίας του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας (Τετάρτη 11:00 – 19:00, Πέμπτη έως Κυριακή 11:00- 15:00). H είσοδος είναι δωρεάν.  

Λίγα λόγια για τις κινητές μουσειοσκευές της ΑΒ Βασιλόπουλος
Πρόκειται για ένα σύγχρονο μουσειοπαιδαγωγικό εργαλείο, που αναπτύχθηκε από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο με την επιστημονική συνδρομή του Ινστιτούτου Prolepsis και την υποστήριξη της ΑΒ Βασιλόπουλος, για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Οι μουσειοσκευές βοηθούν τους μαθητές:  
  • Να έρθουν σε επαφή με συλλογές τροφών, αληθινές και ομοιώματα.  
  • Να ενεργοποιήσουν τη βιωματική μάθηση με εργαλείο τις αισθήσεις, το παιχνίδι και τα πραγματικά αντικείμενα.  
  • Να έρθουν σε επαφή και να κατανοήσουν τον κόσμο στον οποίο ζουν.  
  • Να ασκήσουν και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους.     

Λίγα λόγια για το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο κοινωφελούς χαρακτήρα με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σκοπό που ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα. Εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου Β 19. Μάθετε περισσότερα: www.hcm.gr

Λίγα λόγια για το Ινστιτούτο Prolepsis
Το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, είναι ένας μη κερδοσκοπικός επιστημονικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον χώρο της δημόσιας υγείας από το 1990. Αποστολή του Ινστιτούτου είναι να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εκπονώντας ακαδημαϊκή έρευνα και εφαρμόζοντας τα αποτελέσματά της σε ανθρωπιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και στην προαγωγή υγείας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Μάθετε περισσότερα: https://www.prolepsis.gr/gr/home 

Λίγα Λόγια για την ΑΒ Βασιλόπουλος 
Με οδηγό τη χαρά μας να προσφέρουμε το καλύτερο, στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια μοναδική θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή και πλούσια ποικιλία μας. Παράλληλα, είμαστε σημείο αναφοράς στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε, μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα για τον Άνθρωπο, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον. Με ένα δίκτυο 500 καταστημάτων και παραπάνω από 14.000 εργαζομένους, στην ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρουμε καθημερινά … και του πουλιού το γάλα! 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΒ Βασιλόπουλος: https://www.ab.gr/en-gr/. Για επικοινωνία με την εταιρεία: Αλεξία Μαχαίρα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας, τηλ. 210 6608483, amachera@ab.gr & Κατερίνα Χάλκου, Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας, τηλ. 210 6608775, kchalkou@ab.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ