ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ: Ξεκινά ο 3ος κύκλος VentureGarden στην Κρήτη

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης σε συνεργασία με τον οργανισμό Bizrupt. Η συνέργεια του Alba με το Bizrupt έχει ως στόχο να συνδυάσει την υφιστάμενη τεχνογνωσία εκπαίδευσης με την εξειδικευμένη γνώση για την επιχειρηματικότητα της Κρήτης.

Αιτήσεις για τον 3ο κύκλο του στο Ηράκλειο δέχεται το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα VentureGarden, το οποίο στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα. Η συνεργασία του Alba Graduate Business School, The American College of Greece με το Bizrupt εδραιώνει στην Κρήτη το επιτυχημένο πρόγραμμα VentureGarden για την υποστήριξη επιχειρηματιών, startupers και όσων έχουν μια επιχειρηματική ιδέα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, που φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα ή να εξελίξουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους.

Οι εν δυνάμει επιχειρηματίες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο VentureGarden θα παρακολουθήσουν 8 μαθήματα σε 5 εβδομάδες, βασισμένα στο δοκιμασμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης του VentureGarden. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων, γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων, οι οποίοι μπαίνουν σε διαδικασία mentoring διάρκειας 3 μηνών. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και τα μαθήματα πραγματοποιούνται στα ελληνικά.

Πιστοί στο μότο του VentureGarden «Helping People Grow Ideas», οι εκπαιδευτές και μέντορες του προγράμματος θα δώσουν τα κατάλληλα εφόδια σε όσες και όσους ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες. Οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τις ιδέες τους μαθαίνοντας σύγχρονα εργαλεία στρατηγικής και μάρκετινγκ για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, όπως το Value Proposition Canvas, το Empathy Map καθώς και μεθόδους έρευνας αγοράς.

Ήδη από την έναρξη του προγράμματος στο Ηράκλειο το 2019, έχουν ληφθεί περισσότερες από 140 αιτήσεις, με 36 συμμετέχοντες να έχουν παρακολουθήσει τους 2 πρώτους κύκλους του προγράμματος. 112 ώρες υποστηρικτικής καθοδήγησης έχουν προσφερθεί στους συμμετέχοντες του VentureGarden. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος δηλώνουν σε ποσοστό 99% ότι θα σύστηναν το πρόγραμμα σε φίλους και γνωστούς.

Τα μαθήματα του VentureGarden στην Κρήτη θα ξεκινήσουν την 1η Νοεμβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εκτάκτως ηλεκτρονικά με περιορισμένη φυσική παρουσία, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, στους χώρους του Bizrupt. Για την καλύτερη δυνατή εμπειρία των συμμετεχόντων, θα αξιοποιηθούν σύγχρονα και ασύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης και συνεργασίας.

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν πρέπει να συμπληρώσουν μέχρι 17 Οκτωβρίου την αίτηση συμμετοχής. Θα ακολουθήσει σύντομη προσωπική συνέντευξη για να επιλεγούν οι επιχειρηματίες που θα το παρακολουθήσουν.

Σχετικά με το VentureGarden
Το VentureGarden δημιουργήθηκε το 2014 από το Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece στην Αθήνα και το American College of Thessaloniki μέλος του Anatolia College στη Θεσσαλονίκη. Ιδρυτικός δωρητής του προγράμματος είναι η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative). Η υλοποίηση του VentureGarden στην Κρήτη υποστηρίζεται από τη Phaistos Networks και τη Fairlo.Από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 16 κύκλοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 2 κύκλοι στο Ηράκλειο και δράσεις σε 12 πόλεις με περισσότερους από 1400 συμμετέχοντες.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter
 
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ