Βράβευση της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Εξαφανισμένων Παιδιών του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και την Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου για την βράβευση των εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας Αττικής, βραβεύτηκε και η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Εξαφανισμένων Παιδιών «Θανάσης Μακρής» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». 

Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του οργανισμού κος Κώστας Γιαννόπουλος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κον Γιάννη Καπάκη ο οποίος εξέφρασε την εκτίμησή του για το ξεχωριστό έργο του οργανισμού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει συγκροτήσει με την πολύτιμη συμμετοχή εθελοντών την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης εξαφανισμένων παιδιών «Θανάσης Μακρής». Στόχος της Ομάδας είναι η έρευνα σε αστικό ή μη αστικό περιβάλλον για τον εντοπισμό παιδιών που έχουν εξαφανιστεί. Η ομάδα είναι σε άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές που συντονίζουν την κάθε έρευνα ενώ παράλληλα βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με την «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». 

Όλοι όσοι συμμετέχουν είναι εκπαιδευμένοι και θέτουν όλα τα μέσα που διαθέτουν και την τεχνογνωσία τους στη διάθεση της Ομάδας, που σαν βασικό σκοπό έχει την άμεση ανταπόκριση και ενεργοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση των υφιστάμενων δυνάμεων για να βρεθεί το αγνοούμενο παιδί. Βασικά μέλη της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Εξαφανισμένων Παιδιών «Θανάσης Μακρής» είναι οι Κυνοφιλικές Ομάδες που συμμετέχουν. Οι Κυνοφιλικές Ομάδες (χειριστής και σκύλος) είναι οι μόνες στην Ελλάδα που έχουν λάβει πιστοποίηση από τον διεθνή φορέα NSARDA (National Search And Rescue Dog Association UK) και οι μόνες κυνοφιλικές ομάδες στην Ελλάδα, που αναζητούν συγκεκριμένο άτομο. 

Για την επιτέλεση του έργου της, η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Εξαφανισμένων Παιδιών «Θανάσης Μακρής» έχει στη διάθεσή της την Κινητή Επιχειρησιακή Μονάδα του Οργανισμού καθώς και πλήθος εξειδικευμένων Υλικοτεχνικών μέσων του Οργανισμού (jeeps, ATV, μηχανή, ασθενοφόρα).
 
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ