Βράβευση του Εθελοντικού Οργανισμού για τα Παιδιά «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής του WITSA

Τη βράβευση του Εθελοντικού Οργανισμού για τα Παιδιά «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και της INTRALOT στα «Global IT Excellence Awards 2008» του WITSA παρουσίασε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας σε συνέντευξη τύπου σήμερα, στο Athenaeum InterContinental Athens.

Το πρόγραμμα των βραβεύσεων του WITSA Global ICT Excellence Awards στοχεύει στην ανάδειξη των σημαντικότερων χρηστών των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών παγκοσμίως. Η τελετή βράβευσης έγινε στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Ο κ. Παντελής Τζωρτζάκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ, μετέφερε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του Συνδέσμου για το γεγονός ότι ο WITSA επέλεξε φέτος να βραβεύσει, μεταξύ πολλών και αξιόλογων υποψηφιοτήτων από όλο τον κόσμο, δύο από τις τρείς ελληνικές υποψηφιότητες που είχε υποβάλλει ο ΣΕΠΕ για τα «Global IT Excellence Awards 2008» και συνεχάρη «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» που βραβεύτηκε με το Chairman's Award του WITSA.

Ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Εθελοντικού Οργανισμού για τα Παιδιά «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ευχαρίστησε τον ΣΕΠΕ για την πρωτοβουλία του να προτρέψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να καταθέσει υποψηφιότητα σε αυτή τη διεθνούς εμβέλειας διοργάνωση τονίζοντας ότι η βράβευση του αποδίδει διπλό όφελος στην κοινωνία. Από τη μια καταδεικνύει τη σημασία της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών στην παροχή άμεσης, αποτελεσματικής και εξατομικευμένης βοήθειας και στήριξης σε παιδιά που έχουν ανάγκη και από την άλλη φέρνει στο προσκήνιο το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες καθώς η Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, από την αρχή του 2007 έως και σήμερα δέχτηκε 348.042 κλήσεις, από παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Η γραμμή χρησιμοποιεί πληροφορίες και τεχνολογία τηλεπικοινωνιών έχοντας την στήριξη και την χορηγία μεγάλων εταιρειών πληροφορικής και λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, δωρεάν από σταθερό, κινητό και καρτοτηλέφωνο, για να εξασφαλίσει ότι ακόμη και το πιο απομακρυσμένο παιδί μπορεί να απλώσει το χέρι και να βρει βοήθεια.

Ο κ. Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ έκανε μια σύντομη παρουσίαση του World Information Technology and Services Alliance που αποτελεί τη θεσμική παγκόσμια «φωνή» της βιομηχανίας τεχνολογιών πληροφορικής και επικεντρώνει το έργο του στην υποστήριξη πολιτικών που προωθούν την ανάπτυξη και την εξέλιξη του κλάδου.

Κλείνοντας, ο κύριος Παντελής Τζωρτζάκης, επεσήμανε ότι οι σημαντικές αυτές βραβεύσεις αποτελούν αφορμή να αναδείξουμε τον σημαντικά ανταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας στα παγκόσμια δρώμενα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών καθώς τεκμηριώνουν με τον καλύτερο τρόπο τόσο την διεθνούς επιπέδου ανάπτυξη των ελληνικών εταιριών του κλάδου, όσο και τις αξιόλογες πρωτοβουλίες που βασίζονται στη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών και εφαρμόζονται στη χώρα μας σε πεδία που παρουσιάζουν ιδιαίτερες προκλήσεις.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ