Διαδραστικό σύστημα παρουσιάσεως αρχαίων νομισμάτων στο χώρο Alpha Bank Πολιτιστικά

Διαδραστικό σύστημα που προσφέρει στο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσει επιλεγμένα αρχαία νομίσματα από τη συλλογή της τράπεζας λειτουργεί στο χώρο Alpha Bank – Πολιτιστικά στη Σταδίου 40.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το Stater 3602 πρόκειται για μία διεθνώς πρωτότυπη διαδραστική εφαρμογή, η οποία αποτελείται κυρίως από έναν περιστρεφόμενο μεταλλικό δίσκο, επάνω στον οποίο απεικονίζονται είκοσι νομίσματα. Ο χρήστης μπορεί να δει τα νομίσματα μεγεθυμένα σε υψηλή ανάλυση, επιλέγοντας ένα, κάθε φορά. Μπορεί να παρατηρήσει το νόμισμα με μεγεθυντικό φακό, να διαβάσει την περιγραφή του και να βρει στον χάρτη, την πόλη που το εξέδωσε, αγγίζοντάς το.

Επιπλέον, μπορεί να διαβάσει την ιστορία της εκδότριας αρχής, η οποία αναγράφεται στην παρακείμενη επιφάνεια. Προκειμένου ο χρήστης να δει την οπίσθια όψη του νομίσματος, μπορεί απλώς να περιστρέψει τον δίσκο.

Το διαδραστικό σύστημα Stater 3602 παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στο κοινό στην έκθεση “Η Ευρώπη της Ελλάδος. Αποικίες και Νομίσματα από τη Συλλογή της Alpha Bank” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Η ιδέα, η σχεδίαση, η βασική τεχνολογία, αλλά ακόμη και η εικαστική κατασκευή υλοποιήθηκαν από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) για τη Νομισματική Συλλογή Alpha Bank.

Πηγή: CSR in Greece

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ