Διακρίσεις για τον όμιλο της Alpha Bank στο «Extel Survey 2017»

Η Alpha Bank απέσπασε για ένα ακόμη έτος σημαντικές διακρίσεις, στο πλαίσιο της ετήσιας διεθνούς δημοσκοπήσεως της εταιρίας Extel που σκοπό έχει την ανάδειξη των καλύτερων ευρωπαϊκών εταιριών στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές κατέλαβε για τέταρτο συνεχές έτος την 1η θέση στην Ελλάδα (Corporate Best for Investor Relations- Greece) σε σύνολο 30 εταιριών. Την επίδοση αυτή έρχεται να συμπληρώσει η ανοδική πορεία στην κατάταξη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπου η Διεύθυνση Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές έλαβε την 9η θέση (Corporate Best for Investor Relations- Banks) μεταξύ 139 ευρωπαϊκών τραπεζών, με πρώτη την UBS Group AG.

Ταυτόχρονα, η Alpha Bank κατέλαβε την 38η θέση ανάμεσα στις 100 κορυφαίες εταιρίες (Top 100 Corporates Best for Investor Relations – Pan Europe) της Ευρώπης, όπου στις πέντε πρώτες θέσεις κατατάσσονται η Deutsche Telekom AG, η Munich Re, η BT Group plc, η Continental AG και η UBS Group AG. Επιπλέον, στην ίδια δημοσκόπηση, η Εταιρία του Ομίλου Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. κατετάγη 1η μεταξύ των διαχειριστριών εταιριών στην Ελλάδα, για ένα ακόμη έτος, ενώ ο κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος ως Διευθυντής της Διευθύνσεως Επενδύσεων της Εταιρίας, έλαβε την 1 η θέση μεταξύ των Ελλήνων διαχειριστών αμοιβαίων κεφαλαίων. Παράλληλα, στην κορυφαία δεκάδα μεταξύ των Ελλήνων διαχειριστών αμοιβαίων κεφαλαίων βρέθηκαν δύο ακόμη Στελέχη της Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., ο κ. Ιωάννης Χαβελές, Διευθυντής της Διευθύνσεως Μετοχικών Επενδύσεων της Εταιρίας και η κυρία Βιολέτα Σπυροπούλου, Υποδιευθύντρια της αυτής Διευθύνσεως. Σημειώνεται ότι κατά το 2016, έτος σημαντικών διακυμάνσεων και εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο, τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια κατέγραψαν αξιοσημείωτες αποδόσεις και κατέλαβαν κορυφαίες θέσεις στις κατηγορίες τους.

Στην φετινή δημοσκόπηση έλαβαν μέρος περισσότεροι από 15.500 επαγγελματίες από 3.482 εταιρίες διαχειρίσεως θεσμικών κεφαλαίων, παροχής επενδυτικών συμβουλών και αναλύσεων καθώς και 1.742 εισηγμένες επιχειρήσεις από όλο το φάσμα της οικονομίας που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό τομέα και σε πολλούς άλλους κλάδους, όπως της φαρμακοβιομηχανίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των πετρελαιοειδών, των τηλεπικοινωνιών, των μεταφορών, κοινής ωφέλειας και άλλους.

Οι ανωτέρω διακρίσεις αναδεικνύουν την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας και αποτελούν σημαντική επιτυχία για την Τράπεζα, στη μετοχική βάση της οποίας συμμετέχουν κατά 81% ξένοι θεσμικοί επενδυτές.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ