Εκπαιδευτικά σεμινάρια εθελοντών & εθελοντριών από το Χαμόγελο του Παιδιού

«…Αν Ενωθούμε Όλοι Θα Τα Καταφέρουμε…»

Απόσπασμα από το ημερολόγιο του ιδρυτή του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Ανδρέα Γιαννόπουλο (https://www.hamogelo.gr/gr/el/andreas/)

Ο Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης και επιμόρφωσης239 εθελοντών και εθελοντριών που ξεκίνησαν να δραστηριοποιούνται στις δράσεις του Οργανισμού μας από τον Ιανουάριο του 2019.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Οργανισμού μας.

Στόχος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων ήταν:

● Ενημέρωση για τις υπηρεσίες του Οργανισμού σε θέματα παιδιών θυμάτων βίας, παιδιών που εξαφανίζονται, παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας και παιδιών / οικογενειών με προβλήματα διαβίωσης
● Εκπαίδευση σε βασικές αξίες του Οργανισμού
● Βασικές συμβουλές σε καταστάσεις κρίσης
● Θέματα απορρήτου

Παράλληλα ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος πανελλαδικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης 43 εθελοντών και εθελοντριών που δραστηριοποιούνται στη δράση «ΦΡΟΝΤΙΔΑ» που αφορά στη φροντίδα παιδιών που φιλοξενούνται στα νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας  για λόγους κακοποίησης ή/και παραμέλησης. Ο πρώτος κύκλος κάλυψε τα εξής θέματα:

● Εισαγωγή στο φαινόμενο «Κακοποίηση – Παραμέληση Παιδιού»
● Συναισθήματα Παιδιού και Εθελοντή / Εθελόντριας Στο Νοσοκομείο
● Βασικές Αρχές Προσέγγισης Ενός Παιδιού που Έχει βιώσει Κακοποίηση ή / και Παραμέληση

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται  με τη χρήση παρουσιάσεων, videoκαι μελέτης περιπτώσεων.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ