ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: 2ο Φόρουμ Καινοτομίας

Το 2ο Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις», που θα λάβει χώρα σε υβριδική μορφή, στις 24 Νοεμβρίου 2021, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Στην εκδήλωση, που θα αποτελέσει μια ελληνογερμανική συνεργασία, θα συμμετάσχουν εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες αλλά και σημαίνοντα πρόσωπα από τον χώρο της οικονομίας, της έρευνας και των επιστημών καθώς και εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας έχουν προγραμματιστεί τρία πάνελ εστιασμένα σε ισάριθμους τομείς της οικονομίας, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από καινοτομία. Ειδικότερα, το πρώτο πάνελ θα έχει τίτλο «Τεχνολογία – Ορίζοντες ανάπτυξης για το επιχειρείν», το δεύτερο «Υγεία – Επένδυση στην τεχνολογία και την πρόληψη» και το τρίτο «Logistics – Στον δρόμο της αυτοματοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης».

Κεντρικό ζητούμενο και για τα τρία πάνελ είναι να δοθούν ευκαιρίες αναζήτησης νέων διμερών, καινοτόμων συνεργειών, που θα εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη των τριών προαναφερθέντων κλάδων και εν γένει της οικονομίας.

Για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας θα παρουσιαστούν Best Practices από τη Γερμανία και την Ελλάδα για την τεχνολογία, την υγεία και τα logistics, ενώ έμφαση θα δοθεί και στη νεοφυή επιχειρηματικότητα, σε επιχειρηματίες, που με τις ιδέες τους θα μπορέσουν να προσδώσουν νέες διαστάσεις στην επενδυτική δράση.

Σκοπός του Φόρουμ είναι να λειτουργήσει για τις ελληνικές και τις γερμανικές επιχειρήσεις ως πλατφόρμα διεξαγωγής ενός ελεύθερου διαλόγου με επίκεντρο την ενίσχυση της καινοτομίας στην ελληνική και γερμανική αγορά και την περαιτέρω προώθηση της διμερούς συνεργασίας.

Με αφορμή τη διοργάνωση του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ Ερνστ Ράιχελ, δήλωσε ότι: «Οι καινοτομίες αποτελούν το κλειδί για επενδύσεις, τις οποίες η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα. Μόνο μ΄ αυτόν τον τρόπο θα κατορθώσουμε να δημιουργήσουμε διαρκή ανάπτυξη προσφέροντας σε νέους Έλληνες και Ελληνίδες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην χώρα τους. Χαίρομαι που υπ΄ αυτή την έννοια υπάρχει μια ολόκληρη σειρά επιτυχημένων ελληνογερμανικών προσπαθειών, για τις οποίες θ΄ ακούσουμε περισσότερα κατά τη διάρκεια του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας στις 24 Νοεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Μέσω της συμμετοχής γερμανικών και ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων θέλουμε να δημιουργήσουμε συνέργειες, ώστε να δείξουμε τον δρόμο και σε άλλα συνεταιρικά σχήματα για μελλοντικές καινοτομίες».

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος του ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ Αθανάσιος Κελέμης, υπογράμμισε ότι: «η Ελλάδα και η Γερμανία διαθέτουν τις προϋποθέσεις και, το κυριότερο, μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά, ώστε να αποτελέσουν μια ισχυρή “πηγή καινοτόμων ιδεών”, να δημιουργήσουν μια σύγχρονη πλατφόρμα στήριξης της καινοτομίας και της προηγμένης τεχνολογίας και να περάσουν το μήνυμα, κυρίως στους νεότερους, ότι η διαφοροποίηση αποτελεί τη βάση για κάθε επιχειρηματικό εγχείρημα».

Για πληροφορίες σχετικά με το 2ο Φόρουμ Καινοτομίας, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: ή να επικοινωνεί στο τηλ. 210 64 19 023.

Χρυσοί χορηγοί: Bayer Hellas, Boehringer Ingelheim Ellas, Goldair Cargo.
Αργυροί χορηγοί: Jungheinrich Hellas, OTE Group, Robert Bosch Hellas, SIEMENS Healthineers, Software Competitiveness International.
Χορηγοί: Aegean Motorway.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter
 
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ