Επενδύσεις πάνω από 500 εκατ. σχεδιάζει ο ΟΤΕ και το 2016

«Μέσα σε ένα αφύσικο περιβάλλον είχαμε μία φυσιολογική χρονιά». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε το 2015 για τον ΟΤΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μιχάλης Τσαμάζ, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της Διοικητικής Ομάδας του Ομίλου ΟΤΕ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το Management Team Meeting Ομίλου ΟΤΕ πραγματοποιήθηκε φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά με σύνθημα «Είμαστε όλοι στην Πρώτη Γραμμή» και έδωσε την ευκαιρία στα στελέχη με θέση ευθύνης να ανακεφαλαιώσουν την πορεία της εταιρείας τη χρονιά που πέρασε και να αναλύσουν τους στόχους και τη στρατηγική για τη χρονιά που έρχεται.

«Με πάθος, πίστη και δέσμευση γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε ο κ. Τσαμάζ στην αρχή της ομιλίας του, περιγράφοντας το όραμα και την αποστολή του Ομίλου ΟΤΕ.

Ο απολογισμός της χρονιάς περιελάμβανε ειδικές αναφορές στις σημαντικές επενδύσεις σε δίκτυα Νέας Γενιάς, κρίσιμο πυλώνα της στρατηγικής της εταιρείας. Η πληθυσμιακή κάλυψη του VDSL έφθασε στο 40%, με πάνω από 3.000 χιλιόμετρα οπτικών ινών να έχουν εγκατασταθεί από το 2010. Σχεδόν 2 εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν πλέον πρόσβαση σε ταχύτητες έως 50 Mbps. Στην κινητή, μέσα στο 2015, η πληθυσμιακή κάλυψη 4G αυξήθηκε σε πάνω από 80%, παραμένοντας Νο1 με διαφορά από τον ανταγωνισμό, διατέθηκε εμπορικό δίκτυο 4G+ με ταχύτητες έως και 300 Mbps, ενώ ο Ομιλος ΟΤΕ προσέφερε πρώτος στην Ελλάδα και από τους πρώτους στην Ευρώπη και ταχύτητες έως 375 Mbps.

Η καθιέρωση ενιαίας εμπορικής μάρκας για όλα τα προϊόντα σταθερής, κινητής και internet περιγράφηκε ως ορόσημο για την ιστορία του Ομίλου, καθώς σηματοδοτεί τον ολοκληρωμένο κόσμο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, που η εταιρεία θέλει να προσφέρει στους πελάτες, για να είναι η επιλογή της καρδιάς τους. «Αλλάξαμε για να είμαστε επίκαιροι. Αλλάξαμε ακολουθώντας την επιθυμία των πελατών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ.

Στην τηλεόραση, η χρονιά έκλεισε με 450.000 χιλιάδες συνδρομητές, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. «Αυτό που κάναμε, ήταν να μεγαλώσουμε την πίτα της συνδρομητικής, αντί να πάρουμε ένα κομμάτι από την υπάρχουσα» ανέφερε ο πρόεδρος του Ομίλου ΟΤΕ. Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στις τεχνολογικές δυνατότητες του Ομίλου ΟΤΕ στον τομέα του ICT, ως αξιόπιστου παίκτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε συνέχεια του επιτυχημένου προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης, η εταιρεία προχώρησε σε 330 νέες προσλήψεις μόνο στην Ελλάδα. «Συνολικά, τα τελευταία 3 χρόνια, έχουμε προσλάβει πάνω από 2.000 εργαζομένους. Πολύ λίγες εταιρείες στη χώρα μπορούν να υποστηρίξουν το ίδιο» ανέφερε ο κ. Τσαμάζ.

Για το 2016, ο Ομιλος ΟΤΕ θα συνεχίσει να ακολουθεί το στρατηγικό πλάνο έξι πυλώνων για να επιτύχει τους στόχους του. «Οχι απλά διατηρούμε τις επενδύσεις μας, αλλά τις αυξάνουμε σε πάνω από 500 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο» σχολίασε επίσης ο πρόεδρος του Ομίλου αναφερόμενος στη δυναμική ανάπτυξη των δικτύων Νέας Γενιάς σταθερής και κινητής.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσαμάζ τόνισε: «Εχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για να ικανοποιήσουμε τον πελάτη, να μείνουμε στην κορυφή και να πάμε την εταιρεία μπροστά. Οι στόχοι μας είναι υψηλοί. Αλλά, είμαστε φτιαγμένοι για τα δύσκολα».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ικανοποιητικά αποτελέσματα παρουσίασε για το 2015 η θυγατρική του ΟΤΕ, OTEGLOBE.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 315,7 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 10%, ενώ κατέγραψε σημαντική αύξηση της τάξης του 83% στις καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες, οι οποίες ανήλθαν σε 27,7 εκατ. Από το 2007 η εταιρεία έχει αυξήσει τα έσοδά της κατά 91% και αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 80% των εσόδων του 2015 προέρχεται από διεθνείς πελάτες. 

Πηγή: “naftemporiki.gr”

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ