Ευρωπαίος Ηγέτης Ποιότητας για το 2012, ο κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, ιδρυτικό στέλεχος και Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 18 Ιουνίου, στο Ταλίν της Εσθονίας στο πλαίσιο του 57ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ποιότητας

Πρόκειται για μια διάκριση που αποτελεί αναγνώριση της προσωπικής φιλοσοφίας και πορείας του κ. Κωνσταντίνου Ευριπίδη, αλλά και της επιτυχημένης πορείας της GENESIS Pharma μέσα από δομές και πρακτικές διασφάλισης ποιότητας, αριστείας και καινοτομίας.

Μετά τη διάκρισή του ως «Έλληνας Quality Leader 2012», ο κ. Ευριπίδης έλαβε την υψηλότερη ευρωπαϊκή διάκριση για τη δέσμευση στελέχους στην ποιότητα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ποιότητα European Organisation for Quality, μετά από αξιολόγηση 20 Quality Leaders από όλη την Ευρώπη.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ποιότητα, EOQ, τον τίμησε για το όραμα και την προσωπική του δέσμευση σε θέματα ποιότητας, τη συνολική του πορεία στη φαρμακευτική αγορά, αλλά και τη συμβολή του στη δημιουργία μιας ελληνικής εταιρείας που μόλις 16 χρόνια μετά την ίδρυσή της έχει καταφέρει να βρίσκεται μεταξύ των πιο σημαντικών εταιρειών της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς, με τοπική αλλά και διεθνή αναγνώριση. Παράλληλα, η Επιτροπή αξιολόγησε με ιδιαίτερη βαρύτητα τις επιχειρηματικές αποφάσεις που οδήγησαν στη διασφάλιση μιας σταθερής πορείας βιώσιμης ανάπτυξης της GENESIS Pharma σε μια περίοδο  όπου οι οικονομικές και επιχειρηματικές συνθήκες στην Ελλάδα είναι δυσχερείς.

Το βραβείο Quality Leader αποτελεί συνέχεια μιας σειράς εθνικών και ευρωπαϊκών εταιρικών διακρίσεων και πιστοποιήσεων που έχει λάβει η GENESIS Pharma για τους ρυθμούς ανάπτυξής της, την καινοτομία, την παραγωγικότητα, την εταιρική υπευθυνότητα και το εργασιακό της περιβάλλον. Έρχεται να προστεθεί επίσης στην προσωπική διάκριση «Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας» που έχει λάβει ο κος Ευριπίδης το 2006 στον διεθνώς αναγνωρισμένο διαγωνισμό «Entrepreneur of the Year» από την Ernst &Young.

Ο κ. Ευριπίδης παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Niyazi Akdas, παρουσία 300 και πλέον ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων, μελών του EOQ και αξιολογητών ποιότητας, δήλωσε σχετικά: «Η εστίαση στην ποιότητα, την αριστεία και την καινοτομία δίνει στην επιχείρηση αυτομάτως το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειάζεται, είτε στην εγχώρια αγορά είτε σε μια παγκόσμια αγορά που πλέον δεν έχει σύνορα. Δημιουργώντας από το μηδέν μια ελληνική φαρμακευτική, είχαμε το όραμα να ιδρύσουμε, όχι απαραίτητα την μεγαλύτερη, αλλά την καλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα και να διαμορφώσουμε τις βάσεις για μια ευρωπαϊκή προοπτική. Η δέσμευσή μας στις αρχές της ποιότητας υπήρξε εξαρχής και παραμένει βασικό συστατικό της εταιρικής μας φιλοσοφίας. Μας καθοδηγεί όλους ως πυξίδα, ώστε να μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε ημέρα που περνά, σε όλα τα στάδια της λειτουργίας μας, ακόμη και όταν οι συνθήκες της αγοράς δεν είναι ευνοϊκές».

Ο θεσμός Quality Leader of the Year είναι ένας ετήσιος πανευρωπαϊκός θεσμός που πραγματοποιείται από το 2002 από τον European Organisation for Quality (Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ποιότητα) και σε εθνικό επίπεδο διοργανώνεται από την ΕΕΔΕ-Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

Κωνσταντίνος Ευριπίδης
Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό στέλεχος της GENESIS Pharma, ο κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης είναι Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Marketing και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων του London Business School στην Ελλάδα, κατέχοντας τη θέση του Προέδρου από το 2000. Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1953. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών της ΑΣΟΕΕ και κάτοχος ΜΒΑ του London Business School. Διαθέτει πολυετή και σημαντική πείρα στο χώρο του φαρμάκου, έχοντας διατελέσει διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ