Η Ελλάδα με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέρει τεχνογνωσία στην Ευρώπη με την υλοποίηση του προγράμματος ECAAS

800.000 παιδιά τον χρόνο δηλωμένα ως εξαφανισμένα στις Η.Π.Α.
105.000 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο, 50.000 παιδιά στην Γερμανία, 39.000 παιδιά στην Γαλλία, 8.400 παιδιά στην Ισπανία, 1.250 παιδιά στην Ιρλανδία, 1.100 παιδιά στην Ιταλία

Τελευταία η χώρα μας με 430 παιδιά θύματα εξαφάνισης το 2010 έως και 30 Απριλίου, 2011 και το σημαντικό ποσοστό 95% επιτυχίας στον εντοπισμό τους όπως ανακοίνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η ΕΛΑΣ.

Αυτά και άλλα σημαντικά στοιχεία ανακοινώθηκαν, σήμερα, 25 Μαΐου 2011 στη συνάντηση που πραγματοποίησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής για έβδομη συνεχή χρονιά.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, εκπρόσωποι από Πρεσβείες, εταιρείες, συμμέτοχους στο Amber Alert, Βουλευτές  κ.α. Ο Υπουργός χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «Το χαμόγελο του Παιδιού είναι ένας οργανισμός με σημαντική και ουσιαστική δράση στην ελληνική κοινωνία. Οι εξαφανίσεις ανηλίκων είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, κάτι που προκύπτει και από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώνονται. Η Γραμμή 116000 έχει λάβει πανευρωπαϊκά 37000 κλήσεις για παιδιά που έχουν εξαφανιστεί, παιδιά δηλαδή που βρίσκονται σε κίνδυνο. Καθήκον όλων μας είναι να εξαλείψουμε αυτό τον αριθμό! Πέρα από τη σημαντική δουλειά όλων των εθελοντικών φορέων, καθοριστικός είναι και ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίσει το κράτος και οι συναρμόδιοι φορείς».

Την συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος κα. Αλεξάνδρα Καπελετζή. Αναλυτικότερα, κατά την διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν:
  • Το ECAAS (ECAAS-European Child Alert Automated System), η Ευρωπαϊκή πλατφόρμα συνεργασίας συστημάτων συναγερμού εξαφάνισης παιδιών. Το σύστημα, όπως παρουσιάστηκε, δημιούργησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος και θα υιοθετηθεί από το σύνολο των Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών και Φορέων που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων, με στόχο την άμεση ενεργοποίηση και κοινή διασυνοριακή δράση σε μηδενικό χρόνο. Προσομοίωση του ECAAS για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης.
  • Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις εξαφανίσεις ανηλίκων σε Ελλάδα από την ΕΛ.ΑΣ. και «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
  • Τα επίσημα διεθνή στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις εξαφανίσεις ανηλίκων
  • Η διεθνής καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με το φαινόμενο και την έκταση που έχει λάβει, την οποία συνυπογράφουν 9 μέλη του «The Global Missing Children’s Network». Καταχωρήσεις, τηλεοπτικό spot και ένα site σχεδιάστηκαν.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απελευθέρωση μπαλονιών στο προαύλιο χώρο του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής από παιδιά, ως μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί σε όλο τον κόσμο και στους γονείς τους! Παράλληλα αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν συνολικά σε 27 κράτη σε όλο τον κόσμο με τη συμμετοχή ΜΚΟ, αστυνομικών αρχών και άλλων αρμόδιων φορέων. Περισσότερα από 8500 μπαλόνια απελευθερώθηκαν ως ένδειξη μνήμης και αλληλεγγύης!

Επισκεφθείτε το
www.hamogelo.gr/INTERNATIONALMISSINGCHILDRENDAY2011 για να παρακολουθήσετε την συνάντηση και συνεντεύξεις των συμμετεχόντων.

Ευχαριστούμε θερμά το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής για τη φιλοξενία της συνάντησης.

Ευχαριστούμε θερμά τον ΟΤΕ και την εταιρεία ATCOM για την υποστήριξη του Streaming.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ