Η μόνη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα που διακρίθηκε στα βραβεία CR Index για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

H GENESIS Pharma αποτέλεσε τη μόνη και πρώτη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα που απέσπασε βραβείο CR Index για τις επιδόσεις της στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Το CR Index αποτελεί σήμερα παγκοσμίως το κορυφαίο εργαλείο αξιολόγησης της επίδοσης των επιχειρήσεων σε ολοκληρωμένα προγράμματα EKE και μετρά την επίδραση των προγραμμάτων στην κοινωνία, το περιβάλλον, την αγορά και τους καταναλωτές, καθώς και τους εργαζομένους με βάση διεθνή κριτήρια.

Το CR Index έχει υιοθετηθεί από πολλές χώρες ως η επίσημη μέθοδος αξιολόγησης, ενώ τα 2 τελευταία χρόνια εφαρμόζεται και στην Ελλάδα.

Η GENESIS Pharma απέσπασε το βραβείο Bronze στη εκδήλωση απονομής των ελληνικών βραβείων του CR Index, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, 12 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης. Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κος Κωνσταντίνος Ευριπίδης, ο οποίος δήλωσε: «Η σημερινή αυτή διάκριση είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς, καθώς αποτελεί αναγνώριση μιας προσπάθειας πολλών ετών.

Η εταιρική υπευθυνότητα είναι βασικό στοιχείο της φυσιογνωμίας της εταιρείας μας. Δεν θα μπορούσε να είναι για εμάς κάτι λιγότερο -και δεν θα έπρεπε να είναι κατά τη γνώμη μου για καμία φαρμακευτική εταιρεία- καθώς η δραστηριότητά μας είναι ταυτισμένη περισσότερο από κάθε άλλο κλάδο με τους ανθρώπους και την ουσιαστική βελτίωση της ζωής τους».

Η GENESIS Pharma, από την ίδρυσή της, έχει θέσει γερές βάσεις για να διασφαλίσει την υπεύθυνη επιχειρηματική της λειτουργία και έχει αναδείξει την κοινωνική προσφορά σε βασική της δέσμευση:

  • Με γνώμονα να προσφέρει σε κάθε ασθενή φαρμακευτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας, δεσμεύεται από τον εθνικό και τους ευρωπαϊκούς κώδικες δεοντολογίας και εφαρμόζει Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου.
  • Φροντίζει να ελαχιστοποιεί την επίδραση της δραστηριότητάς της στο περιβάλλον μέσω προγράμματος διαχείρισης πόρων.
  • Υλοποιεί πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς σε τρεις βασικούς άξονες: την υγεία, την εκπαίδευση των νέων και την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
  • Πραγματοποιεί πρόγραμμα ανθρωπίνου δυναμικού με στόχο να διαμορφώσει για τους ανθρώπους της το καλύτερο δυνατό εργασιακό περιβάλλον και είναι η μόνη εταιρεία που διακρίνεται για το εργασιακό της περιβάλλον στον ελληνικό διαγωνισμό Best Workplaces από το 2003 μέχρι σήμερα.
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ