Η Ομάδα εθελοντισμού της GENESIS Pharma σε δράση ανάπλασης για τα παιδιά

Η ομάδα κοινωνικής προσφοράς εργαζομένων GENEROUS, της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας GENESIS Pharma, πραγματοποίησε μια νέα δημιουργική δράση για τα παιδιά, πιστή στο ραντεβού της με τον εθελοντισμό. Αυτή τη φορά, η ομάδα είχε σκοπό να ομορφύνει τον χώρο και να προσφέρει χαμόγελο στα παιδιά ενός δημοτικού σχολείου στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μέλη των GENEROUS βρέθηκαν στο 52ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, σε μια δράση που περιλάμβανε τον σχεδιασμό, την αναμόρφωση και την αποκατάσταση χρόνιων λειτουργικών ζημιών στους χώρους του σχολείου. Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούσαν στη συντήρηση και χρωματική αποκατάσταση στις πόρτες του σχολείου, καθώς και στη διόρθωση και χρωματική αποκατάσταση των φθαρμένων και βαμμένων με graffiti εξωτερικών τοίχων. Η ομάδα εθελοντών ζωγράφισε, επίσης, δημιουργικά και τους εξωτερικούς τοίχους.

Πρόκειται για τη δεύτερη δράση αποκατάστασης σχολείου, στο πλαίσιο του μακροχρόνιου Προγράμματος «GENEROUS School» που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι η GENESIS Pharma, με στόχο να συμβάλει στη βελτίωση σχολικών εγκαταστάσεων. Η πρώτη δράση αφορούσε σε εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Η δραστηριοποίηση της ομάδας GENEROUS εντάσσεται στο μακροχρόνιο και πολύπλευρο πλάνο κοινωνικής προσφοράς της GENESIS Pharma που περιλαμβάνει δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, πρωτοβουλίες στήριξης παιδιών και νέων κυρίως σε σχέση με θέματα εκπαίδευσης και ίσες ευκαιρίες και ενέργειες αλληλεγγύης προς ευάλωτες ομάδες.

«GENEROUS» εθελοντισμός: Με πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων της και με τη στήριξη της εταιρείας, το 2013 δημιουργήθηκαν οι GENEROUS, μια ομάδα που στηρίζει ΜΚΟ και φορείς σε ανάγκη μέσα από εθελοντική δράση. Τα μέλη των GENEROUS αναζητούν ιδρύματα και οργανισμούς που χρειάζονται στήριξη, καταγράφουν τις ανάγκες και παρεμβαίνουν βοηθώντας το καθημερινό τους έργο, είτε συγκεντρώνοντας τρόφιμα, ρουχισμό και άλλα υλικά αγαθά απαραίτητα για τη λειτουργία τους, είτε παρέχοντας υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως δημιουργική απασχόληση παιδιών, επισκευές κ.α. Διοργανώνουν, επίσης, ενδοεταιρικά bazaars για τη συγκέντρωση χρημάτων με στόχο να καλυφθούν ειδικές υλικές ανάγκες οργανισμών και συμμετέχουν συστηματικά σε αγώνες δρόμου και στον Κλασσικό Μαραθώνιο για τους σκοπούς διαφόρων συλλόγων και ΜΚΟ. Στο πλαίσιο των δράσεών τους, οι GENEROUS έχουν ήδη υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, την Κιβωτό του Κόσμου, το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, το Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός», τα νοσηλευόμενα παιδιά του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας,  τον Εθελοντικό Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Θεόφιλος» κ.α.

Πηγή: healthview.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ