Η Alpha Bank στην Κάσο με τα προγράμματα “Μαζί, με στόχο την παιδεία” και “Νόμος – Νομίζω – Νόμισμα

Το νησί της Κάσου επισκέφθηκε η Ομάδα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Alpha Bank την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019, μέσω του προγράμματος “Μαζί, με στόχο την παιδεία” που ενισχύει τη λειτουργία δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα, και του εκπαιδευτικού προγράμματος της Νομισματικής Συλλογής της Τράπεζας “Νόμος – Νομίζω – Νόμισμα”.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας “Μαζί, με στόχο την παιδεία”, τα Στελέχη της Alpha Bank παρέδωσαν στο Δημοτικό Σχολείο της Κάσου ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαδραστικής διδασκαλίας που περιλαμβάνει πίνακα, ηλεκτρονικό υπολογιστή και συσκευή προβολής καθώς και βιβλία και είδη αθλητικού εξοπλισμού.

Το πρόγραμμα “Μαζί, με στόχο την παιδεία”, πραγματοποιείται από το 2018 και έχει ενισχύσει μέχρι στιγμής 20 δημοτικά σχολεία σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Κάσου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank “Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα” και να έρθουν σε επαφή με την ιστορία του αρχαίου νομίσματος μέσω μίας ειδικά σχεδιασμένης, διαδραστικής βαλίτσας με πλούσιο υλικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα διεξάγεται για τρίτη συνεχή σχολική χρονιά και έχει επισκεφθεί 241 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ