Η COSMOTE μας ταξιδεύει στην Ελλάδα του Giorgio de Chirico

Giorgio de Chirico: 35 έργα του μεγάλου καλλιτέχνη στην ξεχωριστή έκθεση που πραγματοποιείται με τη στήριξη της COSMOTE


Την έκθεση «Ο Giorgio de Chirico και η Ελλάδα. Ταξίδι μέσα από τη μνήμη» στηρίζει η COSMOTE, με στόχο να συνεισφέρει στην περαιτέρω προβολή του έργου του σπουδαίου καλλιτέχνη, μεγάλο μέρος του οποίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελλάδα.


Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον «Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς» και το «Ίδρυμα Giorgio e Isa de Chirico» της Ρώμης και θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Διαχρονικής Τέχνης του «Πολυχώρου Πολιτισμού Αθηναΐς» από τις 17 Απριλίου έως τις 30 Ιουνίου 2007. Τριάντα πέντε πολύτιμα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, στα οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, «Η ?ποψη της Αθήνας», «Ο ζωγράφος», «Ο ποιητής και ο ζωγράφος», «Ο ζωγράφος αλόγων», «Το χέρι του Δία και οι εννέα Μούσες» και «Η αρμονία της μοναξιάς», κοσμούν την έκθεση και αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα του προφητικού και συνάμα ανατρεπτικού καλλιτέχνη.


Η κα Μαριλένα Φατσέα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της COSMOTE, ανέφερε σχετικά με τη στήριξη της ξεχωριστής αυτής έκθεσης: «Γεννημένος στο Βόλο και με έντονες ελληνικές μνήμες, ο κορυφαίος καλλιτέχνης αποτυπώνει στο έργο του ένα κομμάτι της Ελλάδας. Η COSMOTE, η ελληνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας, στηρίζει τη σπάνια αυτή έκθεση, με στόχο να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να δει τους μύθους, την ιστορία και το ταξίδι της χώρας μας στο χρόνο, μέσα από τα μάτια ενός από τους κορυφαίους δημιουργούς του 20 ου αιώνα».


Αγκαλιάζοντας σταθερά σημαντικές ενέργειες πολιτισμού, η COSMOTE θα συνεχίσει να αναδεικνύει  το μεγαλείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και να καλλιεργεί την επαφή του ελληνικού κοινού με εγχώριους και διεθνείς εκπροσώπους της σύγχρονης τέχνης.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ