Η COSMOTE σταθερός υποστηρικτής της εκπαιδευτικής ρομποτικής

Τέταρτες στον κόσμο 2 ελληνικές ομάδες στην φετινή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
  • Σημαντικές διακρίσεις για 3 ακόμη ομάδες της ελληνικής αποστολής στην Ταϋλάνδη
  • Σταθερός υποστηρικτής της εκπαιδευτικής ρομποτικής η COSMOTE
Τέταρτες παγκοσμίως αναδείχθηκαν δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο στην Ταϋλάνδη, ενώ σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν τρεις ακόμη ομάδες από την Ελλάδα. Στην φετινή διοργάνωση με θέμα “Food Matters”, οι ελληνικές ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την υδροπονία και τις έξυπνες καλλιέργειες, συμβάλλοντας στον στόχο των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της φτώχιας. 

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν συνολικά δώδεκα ομάδες, οι οποίες αναδείχτηκαν στον τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO™, που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα τον Ιούλιο, με διοργανωτή τον WRO Hellas και στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. 

Μέσα από τις δράσεις της για τη στήριξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής, η COSMOTE ενισχύει την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και τον τεχνολογικό προσανατολισμό των νέων, καθώς και τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) στη χώρα μας.  

Οι ομάδες που διακρίθηκαν στην φετινή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Για άλλη μια χρονιά, η ελληνική αποστολή, με τις ρομποτικές κατασκευές της στην Ολυμπιάδα της Ταϋλάνδης, έδειξε έμπρακτα τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και τη σημαντική συμβολή της για τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους.

«Με τη συμμετοχή μας στην Ολυμπιάδα, μας δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουμε την ιδέα μας και την υλοποίησή της σε ειδικούς, ομάδες, προπονητές, επισκέπτες και επιχειρηματίες, οι οποίοι θεώρησαν ότι έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά. Ήταν μια εμπειρία ζωής. Οι ατελείωτες ώρες δουλειάς, τελικά απέδωσαν και καταφέραμε εν τέλει να ξεπεράσουμε χώρες “τιτάνες” στον χώρο αυτό, όπως η Ιαπωνία, η Ινδία και η Κορέα. Η χαρά μας είναι απλά απερίγραπτη!», είπαν οι Rest in PC’s, που μαζί με τους Autonomous robotic aquaponics κατόρθωσαν να βρεθούν στις υψηλότερες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, κατακτώντας την τέταρτη θέση παγκοσμίως στις κατηγορίες Open Γυμνασίου και Open Λυκείου αντίστοιχα.

Στην πρώτη 16άδα παγκοσμίως, βρέθηκε και η ομάδα ET-Team η οποία διαγωνίστηκε στην κατηγορία Regular Λυκείου, που είναι η πιο απαιτητική και ανταγωνιστική κατηγορία της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Στην κατηγορία Ρομποτικού Ποδοσφαίρου (WRO Football), ξεχώρισε η ομάδα bitbot, φθάνοντας στις πέντε καλύτερες ομάδες της τελικής παγκόσμιας κατάταξης. 

Η χώρα μας διακρίθηκε και στην πιλοτική κατηγορία WeDo Challenge (Regular), για μικρές τάξεις δημοτικού, όπου η ομάδα RoboEinsteins κατέκτησε την 1η θέση.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ