Η GENESIS Pharma ανάμεσα στους νικητές των φετινών βραβείων Growth Awards

DEMO, Sunlight, Μασούτης, ΕΛΒΙΑΛ, Genesis Pharma και Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ ήταν οι μεγάλοι νικητές των φετινών βραβείων ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας «Growth Awards» που διοργάνωσαν από Eurobank και η Grant Thornton.

Οι νικητές των φετινών «Growth Award» ανακοινώθηκαν χθες, Τρίτη, σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής και στην οποία έδωσαν το παρών εξέχουσες προσωπικότητες της επιχειρηματικής, αλλά και πολιτικής σκηνής της χώρας.

Κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης, στην ομιλία του, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων που διαθέτει η χώρα σε στρατηγικούς κλάδους, στους οποίους «οι ευρύτεροι γεωπολιτικοί συσχετισμοί, οι τεχνολογικές εξελίξεις, η παράδοση και οι φυσικοί πόροι της χώρας μας δίνουν την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουμε, όχι μόνο για τα επόμενα χρόνια, αλλά για αρκετές δεκαετίες«.

«Ειδικότερα, τα μεγάλα έργα στους κλάδους της ενέργειας, των logistics και του τουρισμού, μαζί με τα σχετιζόμενα έργα υποδομής μπορούν να προσελκύσουν διεθνές ενδιαφέρον για επενδύσεις ύψους άνω των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σωρευτικά, θα προκαλέσουν τη δημιουργία επιπλέον ΑΕΠ περίπου 30 δισ. ευρώ σε ορίζοντα δεκαετίας και τουλάχιστον 60 δισ. ευρώ σε ορίζοντα εικοσαετίας. Η τελική επίδραση μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη!» τόνισε ο κ. Καραβίας εξηγώντας ότι «οι παραπάνω εκτιμήσεις έχουν κεντρική θέση στον επιχειρηματικό σχεδιασμό μας και στον καθορισμό των προτεραιοτήτων της Eurobank. Η Eurobank θέλει και μπορεί να έχει κεντρικό ρόλο στη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών σχεδίων που εντάσσονται σε όσα περιέγραψα ως αναπτυξιακά προτάγματα».

Aναφορικά με το θεσμό των «Growth Awards», ο κ. Καραβίας υπογράμμισε ότι «η συνεργασία της τράπεζας με τη Grant Thornton επιβεβαιώνει την ανάγκη σύμπραξης, αντί των μεμονωμένων πρωτοβουλιών. Την ανάγκη μακροπρόθεσμης δέσμευσης, αντί για συγκυριακές κινήσεις. Την ανάγκη να έχουμε καθαρούς στόχους και να δίνουμε κίνητρα, με αναγνώριση και επιβράβευση, σε εκείνους που το έκαναν πράξη και πέτυχαν, όπως οι εταιρείες που βραβεύουμε».

Ο πρόεδρος της Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης και ο διευθύνων σύμβουλος της Grant Thornton, Βασίλης Καζάς, οι οποίοι προεδρεύουν από κοινού στην Επιτροπή Βραβεύσεων των Growth Awards αναφέρθηκαν συνοπτικά στη φιλοσοφία και τη σημασία του θεσμού των «Growth Awards», στόχος του οποίου είναι να αναδείξει το σύγχρονο και υγιές ελληνικό επιχειρείν που μπορεί να πρωτοστατήσει στην εθνική προσπάθεια παραγωγικής και επενδυτικής ανασυγκρότησης και διατηρήσιμης ανάπτυξης. Επίσης, παρουσιάστηκε η διαδικασία επιλογής των επιχειρήσεων και οι 21 επιχειρήσεις που προκρίθηκαν στο τελικό στάδιο αξιολόγησης από την Επιτροπή Βράβευσης την οποία συγκροτούν διακεκριμένες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό στίβο της χώρας.

Ο Peter Bodin, global CEO της Grant Thornton, στην παρουσίαση του με θέμα «A new mindset for a new corporate world» μίλησε για τη ραγδαία ταχύτητα με την οποία πραγματοποιούνται σήμερα οι αλλαγές στο επιχειρηματικό περιβάλλον και πώς αυτό οδηγεί στην υιοθέτηση ενός νέου τρόπου σκέψης, που θα αγκαλιάζει τις αλλαγές και θα δημιουργεί μια κουλτούρα η οποία θα είναι ικανή να μετατρέψει την κρίση σε όφελος.

Τέλος, παρουσιάστηκε έρευνα της Grant Thornton για 8.000 επιχειρήσεις από τους partners της εταιρείας, Μανόλη Μιχαλιό και Νίκο Ιωάννου, αποτυπώνοντας τις τάσεις που διαμορφώνονται και αναδεικνύοντας δυνάμεις αλλά και ανάγκες που αναπτύσσονται στις νέες συνθήκες, ρίχνοντας έτσι φως στο μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Οι νικητές ανά κατηγορία
– Λειτουργική επιχειρησιακή βελτίωση: DEMO
– Ανάπτυξη προϊόντος και ανάπτυξη αγορών: Συστήματα SUNLIGHT
– Ανθρώπινο δυναμικό και εταιρική κουλτούρα: Μασούτης
– Επενδύσεις: ΕΛΒΙΑΛ
– Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Genesis Pharma
– Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας: Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ

Πηγή: startupper.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ