Η GENESIS Pharma αποτελεί την πρώτη φαρμακευτική στην Ελλάδα που διακρίθηκε για 2η χρονιά στο πλαίσιο του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index)

H GENESIS Pharma αποτελεί την πρώτη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα που διακρίνεται για 2η συνεχή χρονιά στο CR Index, τον Εθνικό Δείκτη Εταιρική Ευθύνης, αποσπώντας το βραβείο Bronze για τις επιδόσεις της στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας. Τιμήθηκε επίσης με το ειδικό βραβείο Best progress bronze award, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις εταιρείες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με την περσινή τους αξιολόγηση. Στα φετινά εθνικά βραβεία αναδείχτηκαν συνολικά 17 εταιρείες.

Στην εκδήλωση απονομής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 6 Απρίλιου από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή βράβευση μας κάνει διπλά χαρούμενους. Έρχεται να επισφραγίσει την περσινή μας διάκριση και να επιβραβεύσει τη συνέπεια με την οποία αντιμετωπίζουμε την ενσωμάτωση των αρχών της εταιρικής υπευθυνότητας στη λειτουργία μας. Ο φαρμακευτικός κλάδος συνδέεται άρρηκτα με τον άνθρωπο, με τη ζωή, με το θεμελιώδες αγαθό της υγείας. Για εμάς στη GENESIS Pharma αυτό σημαίνει πάνω απ’ όλα ευθύνη. Μια ευθύνη που πιστεύουμε πως μεγαλώνει όσο μεγαλώνουμε και εμείς ως εταιρεία. Η εταιρική υπευθυνότητα ήταν εξαρχής βασική μέριμνα για εμάς, είναι αλήθεια όμως πως τα τελευταία 2-3 χρόνια η προσπάθειά μας έχει ενταθεί και είναι σίγουρα πιο μεθοδική. Ο στόχος μας είναι να ενισχύουμε τις δράσεις μας κάθε χρόνο».

Η εταιρική υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φυσιογνωμίας της GENESIS Pharma, από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της. Ο επαγγελματισμός, η διαφάνεια και η ευθύνη ήταν και είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις σχέσεις της εταιρείας με τους συνεργάτες της, την ιατροφαρμακευτική κοινότητα και τους ασθενείς, αλλά και με τους εργαζομένους της και την κοινωνία ευρύτερα.

Πάνω από μια δεκαετία, ενισχύει οικονομικά το έργο δεκάδων συλλόγων ασθενών και ερευνητικών προγραμμάτων, υλοποιεί δράσεις με άξονες την υγεία, την εκπαίδευση των νέων και την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, πραγματοποιεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανθρωπίνου δυναμικού που την έχει αναδείξει ως τη μόνη εταιρεία που διακρίνεται στον ελληνικό διαγωνισμό Best Workplaces από το 2003 μέχρι σήμερα κάθε χρόνο, φροντίζει να ελαχιστοποιεί την επίδραση της δραστηριότητάς της στο περιβάλλον μέσω προγράμματος διαχείρισης πόρων.

Λίγα λόγια για το CR Index:
Το CR Index αποτελεί το κορυφαίο εργαλείο αξιολόγησης της επίδοσης των επιχειρήσεων σε ολοκληρωμένα προγράμματα EKE παγκοσμίως. Ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες-αξιολογητές επιθεωρούν με βάση τα διεθνή πρότυπα και κριτήρια τις επιδόσεις των επιχειρήσεων στον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης και την επίδρασή τους στην κοινωνία, το περιβάλλον, την αγορά και τους εργαζομένους. Το CR Index έχει υιοθετηθεί από πολλές χώρες ως η επίσημη μέθοδος αξιολόγησης, ενώ τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται και στην Ελλάδα.<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ