Η Ogilvy σερβίρει το νέο δίκτυο Cosmote WiFi

Είναι μεσημέρι. Βρισκόμαστε σε ένα κινέζικο εστιατόριο γεμάτο με κόσμο και μία νεαρή σερβιτόρα προσπαθεί να κάνει τη δουλειά της. Ξαφνικά, ανάμεσα από παραγγελίες για dumplings και spring rolls, αρχίζει να ακούγεται από παντού “Ποιο είναι το WiFi;”, “Πείτε μου τον κωδικό του WiFi!”, “Το WiFi;”, “Μου ξαναλέτε μία το WiFi;!”. Σας θυμίζει κάτι αυτή η σκηνή; Γιατί λίγο-πολύ, την έχουμε ζήσει όλοι… Αυτό όμως που δεν έχουμε ζήσει, είναι αυτό που ακολουθεί αμέσως μετά.

Η σερβιτόρα θολώνει και μεταμορφώνεται σε δάσκαλο του Kung-Fu. Τα κινητά που κρατάνε στα χέρια τους οι πελάτες γίνονται κόκκινη σημαία και σαν ταύρος σε υαλοπωλείο, τα κατατροπώνει ένα προς ένα, με απίστευτα θεαματικό τρόπο. Όταν πλέον καθαρίζει το τοπίο, βλέπουμε ότι έχει μείνει μόνο ένας πελάτης, ο οποίος όμως ήταν πολύ σκληρός για να ζητήσει WiFi.

Αυτή είναι η υπόθεση στην τηλεοπτική διαφήμιση με τίτλο “Μονομαχία στο El Password” για το COSMOTE WiFi που έφτιαξε η Ogilvy για την COSMOTE. Με τίτλο “Μια τρελή, απίθανη κλήση”, η δεύτερη τηλεοπτική διαφήμιση της καμπάνιας διαδραματίζεται μερικά λεπτά μετά την πρώτη, όπου ο νεαρός ήρωάς μας πηγαίνει στο υπόγειο και καθώς το τηλέφωνό του έχει σήμα στα πιο απίθανα σημεία, βρίσκεται να ανατρέπει τον δίσκο της σερβιτόρας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Το νέο δίκτυο COSMOTE WiFi

Το COSMOTE WiFi είναι ένα μοναδικό δίκτυο που αποτελείται από 1.000.000 routers που δίνουν στους χρήστες της COSMOTE τη δυνατότητα να συνδέονται αυτόματα και χωρίς password σε γρήγορο, δωρεάν WiFi. Επίσης, μέσω αυτού του δικτύου που επεκτείνεται ακόμα και εκεί που συχνά δεν πιάνει σήμα κινητού, οι χρήστες COSMOTE που έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία WiFi Calling μπορούν να δέχονται κλήσεις ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία όπως για παράδειγμα σε ένα υπόγειο.

Αυτό που σηματοδοτεί η καμπάνια είναι η αλλαγή στον τρόπο που ο κόσμος πλέον μπαίνει στο WiFi. Παρουσιάζοντας μια υπερβολική, αλλά κατά βάθος πραγματική κατάσταση που όλοι μας έχουμε ζήσει, δηλαδή τη στιγμή που όλοι οι πελάτες σε ένα εστιατόριο ζητάνε από τη σερβιτόρα το WiFi, δείχνουμε ότι αυτή η εποχή τελείωσε. Τώρα ο χρήστης COSMOTE δε χρειάζεται να ρωτήσει κανέναν. Συνδέεται στο πλησιέστερο WiFi αυτόματα.

Μια καμπάνια με αποτελέσματα

Ο στόχος της καμπάνιας ήταν αρχικά να γνωστοποιήσει στο κοινό την ύπαρξη του νέου δικτύου COSMOTE WiFi και σε δεύτερο στάδιο να κινητοποιήσει τον κόσμο να κατεβάσει το απαραίτητο για τη χρήση της υπηρεσίας, δωρεάν app COSMOTE Best Connect app από το iOS app store ή το Google Play. Γι’ αυτό τον λόγο η καμπάνια είχε μία 360° επικοινωνία και πλαισιώθηκε τόσο offline όσο και online με ραδιοφωνικό, καταχωρήσεις, έντονη παρουσία σε paid και owned media και έναν μεγάλο αριθμό από targeted social media υλικά. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύθηκε τόσο η ανάγκη για αναγνωρισιμότητα του νέου προϊόντος όσο και η δυνατότητα στο κοινό μας να αποκτήσει την εφαρμογή άμεσα.

Και πράγματι! Το Best Connect App ήταν Νο1 στα ελληνικά app stores για τις πρώτες 20 μέρες της καμπάνιας. Συνολικά, τους πρώτους δύο μήνες που τρέχει η καμπάνια έχουν γίνει 187.000 downloads σε android και 37.000 downloads σε iOS. Μόνο μέσα στο Σεπτέμβριο καταναλώθηκαν 117.000 GB από χρήστες που συνδέθηκαν δωρεάν στο COSMOTE WiFi.

Χολιγουντιανή παραγωγή

Οι δύο τηλεοπτικές διαφημίσεις σκηνοθετήθηκαν με χολιγουντιανές προδιαγραφές από τον Σουηδό σκηνοθέτη Oskar Bård ενώ η ειδική στις πολεμικές τέχνες πρωταγωνίστρια ήρθε απευθείας από το Los Angeles. Την παραγωγή έκανε η Central Athens και τη μουσική έγραψε η Oxyzed.

Executive Creative Director
Πάνος Σαμπράκος

Group Creative Director
Θοδωρής Τσεκούρας

Associate Creative Director
Μαρίσια Θωμαδάκη

Art Director
Χριστίνα Κουντούρη

Δημιουργική ομάδα
Ιωάννης Αργύρης, Διαμαντής Λασκαρίδης, Έλενα Θεριού

Executive Director, Team OTE
Δάφνη Λοκοβίτη

Senior Account Director, Team OTE
Γιάννης Ανδριόπουλος

Account team
Βαρβάρα Κανελλοπούλου, Μικαέλα Πλάκα, Σοφία Νομικού

Για την Cosmote

Μarketing Director Households & Convergence Product Fixed & Mobile
Kυριάκος Μπακόπουλος

Senior Manager Fixed & Mobile
Νάνσυ Κακλαμάνου

Section Manager
Δημήτρης Φούσιας

Senior Brand Manager
Κική Κοράκη

Assistant brand manager
Ιουλία Ραμαντάνη

Section Manager
Λάγγας Παναγιώτης

Senior Μanager
Αλιφέρης Παναγιώτης

Πηγή εικόνας:

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ