Η TÜV AUSTRIA Hellas συμμετέχει στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

Η TÜV AUSTRIA Hellas συμμετέχει στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων»

Για έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας, για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας

H TÜV AUSTRIA Hellas, η κορυφαία εταιρία Πιστοποιήσεων και Επιθεωρήσεων της χώρας μας, με το βλέμμα στραμμένο στις μελλοντικές γενιές, στις οποίες οφείλουμε να παραδώσουμε έναν καλύτερο κόσμο, συμμετέχει στην πρώτη «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» στην Ελλάδα – μια δυναμική πρωτοβουλία της οργάνωσης Μπορούμε και της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Συγκεκριμένα, στις 19 Οκτωβρίου, η εταιρεία, υπέγραψε την «Εθελοντική Συμφωνία Συνεργασίας» για την «Συμμαχία» και μπήκε ενεργά στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του φαινομένου στη χώρα μας – ενός παγκόσμιου φαινομένου που μας αφορά όλους. Στόχος της Συμμαχίας είναι η ανάπτυξη συνεργειών και η παραγωγική συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να περιοριστεί το παγκόσμιο φαινόμενο της Σπατάλης Τροφίμων, που επιβαρύνει τον πλανήτη μας και επιτρέπει αποθέματα τροφίμων, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν καθημερινές ελλείψεις στη σίτιση, να καταλήγουν στα απορρίμματα.

Η TÜV AUSTRIA Hellas, που εδώ και χρόνια πρωτοπορεί στη δημιουργία και εφαρμογή υπηρεσιών για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την ανάπτυξή τους με περιβαλλοντικό πρόσημο, αλλά και πρωτοστατεί σε δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, δείχνει για μία ακόμα φορά την ευαισθησία της και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τη διακρίνει. Μαζί με δημόσιες αρχές, επαγγελματικούς φορείς, επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης από όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, φορείς της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, συμβάλλει με όσα μέσα διαθέτει στην πρωτοβουλία που έχει πολλαπλασιαστικά κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Η εκπρόσωπος της TÜV AUSTRIA Hellas στη «Συμμαχία για τη μείωση της Σπατάλης Τροφίμων» και Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας και Επικοινωνίας της εταιρείας, Βασιλική Κωτσάκη, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά αγκαλιάσαμε και εμείς στην TÜV AUSTRIA Hellas αυτή την πραγματικά ουσιαστική πρωτοβουλία. Με οδηγό τη φιλοσοφία μας ότι η Πιστοποίηση είναι Πολιτισμός, συμμετέχουμε ενεργά στις δράσεις της Συμμαχίας για την μείωση της Σπατάλης τροφίμων, για να συμβάλλουμε απτά στην προστασία του περιβάλλοντος και να συνεισφέρουμε στη διάσωση τροφίμων για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Για έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας, για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας».

Λίγα λόγια για τη Συμμαχία για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων

Στόχος της Συμμαχίας είναι η ανάπτυξη συνεργειών και η παραγωγική συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να περιοριστεί το παγκόσμιο φαινόμενο της Σπατάλης Τροφίμων, που επιβαρύνει τον πλανήτη μας και επιτρέπει αποθέματα τροφίμων τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση συνανθρώπων μας που έχουν καθημερινές ελλείψεις στη σίτιση να καταλήγουν στα απορρίμματα. Σήμερα συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια 19 εταίροι.

Λίγα λόγια για την ΑΒ Βασιλόπουλος και το Μπορούμε

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, πιστή στη δέσμευσή της να περιορίσει τη σπατάλη τροφίμων κατά 50% μέχρι το 2025 και μακρά εμπειρία σε καλές πρακτικές που διαχρονικά εφαρμόζει για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων, συμβάλλει δημιουργικά στους στόχους της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων». Στηρίζει και ενισχύει τη λειτουργία της Συμμαχίας καθώς και όλες τις ενέργειες που σχεδιάζει και υλοποιεί.

Το Μπορούμε, με μεγάλη εμπειρία από την καθημερινή «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων» σε όλα τα στάδια της επισιτιστικής αλυσίδας στην Ελλάδα, καθώς και μέσα από τη συμμετοχή της στην πλατφόρμα εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Απώλεια & τη Σπατάλη των Τροφίμων, έχει αναλάβει την πρακτική λειτουργία της Γραμματείας της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων».

Λίγα λόγια για την TÜV AUSTRIA Hellas

H TÜV AUSTRIA HELLAS είναι ανεξάρτητος οργανισμός παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ελέγχου, εκπαίδευσης, επιθεώρησης και πιστοποίησης για την ασφάλεια, την ποιότητα, το περιβάλλον και τη διαχείριση πόρων. Το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της εστιάζει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών προς όφελος της ποιότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, των υπηρεσιών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού τους. Το πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει επιχειρήσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας όπως ο αγροδιατροφικός, ο τουριστικός, ο βιομηχανικός, ο τομέας των ανελκυστήρων και ανυψωτικών μηχανημάτων, της ενέργειας, ο κατασκευαστικός, κ.α. Παράλληλα εστιάζει και στο εκπαιδευτικό κομμάτι, μέσω του εκπαιδευτικού της κέντρου TÜV AUSTRIA ACADEMY, το οποίο είναι αναγνωρισμένο ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) επιπέδου ΙΙ.

www.tuvaustriahellas.gr 
www.tuvaustriaacademy.gr

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ