#ΜένουμεΣπίτι με ασφάλεια και άνεση με τα ψηφιακά εργαλεία και τις λύσεις αυτοματισμού της Schneider Electric

#ΜένουμεΣπίτι με ασφάλεια και άνεση με τα ψηφιακά εργαλεία και τις λύσεις αυτοματισμού της Schneider Electric 

Με σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν την κυκλοφορία, τον συνωστισμό και τις συναθροίσεις και να μείνουν σπίτι λόγω των μέτρων ασφαλείας που έχει λάβει η Κυβέρνηση, η εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας και των διαδικτυακών υπηρεσιών για τις ανάγκες της εργασίας εξ αποστάσεως και της επικοινωνίας είναι πιο αναγκαίες από ποτέ.

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, διαθέτει μια σειρά από ψηφιακά εργαλεία για καταναλωτές και επαγγελματίες συμβάλλοντας στην άνετη εμπειρία χρήσης από το σπίτι. Ένα από αυτά τα εργαλεία είναι το Safety Audit Tool, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ελέγξουν εύκολα την κατάσταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του σπιτιού τους, απαντώντας κάποιες απλές ερωτήσεις. 

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των απαντήσεων, εμφανίζεται η κατάσταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του σπιτιού, ενημερώνοντας τους κατοίκους αν είναι ασφαλής ή χρήζει βελτίωσης. Στην περίπτωση που χρειάζεται επιδιόρθωση, το εργαλείο παρέχει λύσεις και προτάσεις με προαιρετικά ‘πακέτα’ προϊόντων, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κατοικίας – βάσει ερωτηματολογίου – αφού πρώτα συμβουλευτούν έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο. Ακόμη, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε προηγούμενους ελέγχους  κάθε φορά που συνδέονται στην πλατφόρμα, έτσι ώστε να είναι σε θέση να συγκρίνουν τα νέα αποτελέσματα με αυτά της προηγούμενης φοράς, παρακολουθώντας την ενδεχόμενη πρόοδο. 

Παράλληλα, η Schneider Electric προσφέρει αποδοτικές και έξυπνες λύσεις και προϊόντα αυτοματισμού που συμβάλλουν στην ενίσχυση των χώρων διαβίωσης των καταναλωτών και σε έναν άνετο τρόπο ζωής. Ένα τέτοιο προϊόν είναι οι νέες πρίζες ασφαλείας με δύο ενσωματωμένες θύρες φόρτισης USB (max 2,4A), των σειρών διακοπτικού υλικού Merten DLife και Merten MPlan. Η νέα σειρά System Design – D-Life δίνει νέα διάσταση στο διακοπτικό υλικό με μέγιστο χώρο στους μηχανισμούς και minimal πλαίσιο, ενώ μπορεί να συνδυαστεί τόσο με συμβατικό διακοπτικό υλικό, όσο και με διακοπτικό τεχνολογίας KNX, δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα ελέγχου σε κάθε λειτουργία. 

Επιπλέον, η σειρά Merten System M είναι μια διεθνής σειρά διακοπτικού υλικού με περισσότερες από 175 λειτουργίες, που προσφέρει λύσεις για τον έλεγχο φωτισμού με ρυθμιστές έντασης και ανιχνευτές κίνησης, πρίζες ρεύματος και δικτύου, έλεγχο ρολών, θερμοστάτες, αλλά και λύσεις για ξενοδοχεία και νοσοκομεία. Η σειρά περιλαμβάνει ακόμα, ένα ολοκληρωμένο σύστημα KNX με έξυπνες λύσεις υψηλού επιπέδου όπως πολυλειτουργικά μπουτόν, έλεγχο θερμοκρασίας, ανιχνευτές κίνησης και παρουσίας, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση της ενέργειας. Στις συμβατικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις είναι αναγκαίο να καθορίσουμε εκ των προτέρων, προτού ξεκινήσει η κατασκευή, την όδευση καλωδίων και τα σημεία τοποθέτησης του διακοπτικού υλικού στην κατοικία. Mε τη λύση KNX της Schneider Electric, οι χρήστες μπορούν να διατηρήσουν “ανοιχτές” εναλλακτικές δυνατότητες, γιατί τα περισσότερα στοιχεία του συστήματος KNX μπορούν να αλλαχθούν ή να επεκταθούν ανά πάσα στιγμή.

Για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στο σπίτι, η εταιρεία διαθέτει τα πολύπριζα της σειράς Unica, που αποτελείται από 22 κωδικούς με πληθώρα επιλογών και διαθέτουν αποσπώμενη βάση στήριξης τοίχου και φωτιζόμενο διακόπτη παροχής on/off, καθώς και ασφάλεια για τα παιδιά σε όλες τις θέσεις. Επίσης, η σειρά προβολέων για εξωτερικούς χώρους, Mureva Lights, είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει ισχυρό φωτισμό, με δυνατότητα επιλογής θερμότητας χρώματος, ώστε να φωτίζει κάθε χώρο σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Η εγγυημένη φωτεινότητα των LED προβολέων και ο αισθητήρας κίνησης, προσφέρουν στους καταναλωτές το αίσθημα της ασφάλειας κατά πιθανών εισβολέων στον εκάστοστε χώρο, ενώ οι πολλαπλές ρυθμίσεις του αισθητήρα ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Χάρη στη στιβαρή κατασκευή τους, είναι ανθεκτικοί και στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως καταστάσεις αυξημένης υγρασίας και βροχής αλλά και σε ακτινοβολία UV, σκόνη, καπνό, καυσαέριο. Ακόμη, η  LED τεχνολογία εξασφαλίζει μειωμένο κόστος κατανάλωσης ρεύματος, ενώ εγγυάται υψηλή αξιοπιστία και απόδοση.

Η Schneider Electric θα συνεχίσει να παρέχει την τεχνολογία και τα εργαλεία που διαθέτει για να εξυπηρετεί όλο το εύρος των πελατών της σε αυτούς τους μοναδικούς, δύσκολους καιρούς και είναι έτοιμη για κάθε απαιτούμενη συνεργασία ή αίτημα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις και τα προϊόντα αυτοματισμού της Schneider Electric, μπορείτε να βρείτε εδώ


Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ