Νέο κρούσμα εκμετάλευσης του ονόματος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα το πρωί από φίλους του Οργανισμού ότι στην περιοχή του Πειραιά και ειδικότερα στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), διαπιστώθηκαν κρούσματα εκμετάλλευσης του ονόματός του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε η περίπτωση νεαρών ανδρών οι οποίοι παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι του Οργανισμού και μοιράζουν ένα φυλλάδιο που αναφέρει ότι γίνεται έρανος από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά ο πατέρας 4χρονου αγοριού που δήθεν πάσχει από σοβαρή ασθένεια. Για την υπόθεση αυτή, έχουν ενημερωθεί η Ασφάλεια Πειραιώς, η Ασφάλεια Φαλήρου και του Λιμενικού Σώματος ενώ έχει αρχίσει η αναζήτηση των επιτήδειων που διανέμουν τα φυλλάδια και αποσπούν χρηματικά ποσά σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Με αφορμή το προαναφερθέν περιστατικό, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαψεύδει κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξή του στον υποτιθέμενο έρανο. Τονίζει δε, ότι δε βγαίνει ποτέ στο δρόμο, ούτε από πόρτα σε πόρτα για να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία του ή στους χώρους του. Επισημαίνει ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη διάτρητη απόδειξη με το λογότυπο του Οργανισμού.

Σημειώνει, ακόμη, ότι στο παρελθόν, σε πολλές περιοχές της χώρας, πολίτες έχουν πέσει θύματα επιτηδείων οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Οργανισμού και την κοινωνική ευαισθησία των ανθρώπων, προσπορίζονται οικονομικά οφέλη υπό το πρόσχημα δήθεν εράνων, κληρώσεων κ.ά. Για το λόγο αυτό και προς αποφυγή άλλων παρόμοιων περιστατικών που σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με τους σκοπούς και τις αρχές του Οργανισμού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρακαλεί όλους τους πολίτες, τους φίλους του αλλά και οποιονδήποτε αντιληφθεί τέτοια περιστατικά να επικοινωνήσει άμεσα τόσο με τις Αστυνομικές Αρχές, όσο και με τον Οργανισμό.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ