Οι παράπλευρες απώλειες της πανδημίας- Η Διαδικτυακή εκπομπή από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Οι παράπλευρες απώλειες της πανδημίας

Η Διαδικτυακή εκπομπή από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
 
Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε Διαδικτυακή εκπομπή με θέμα: Οι παράπλευρες απώλειες της πανδημίας. 
 
Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος στο πλαίσιο των κρίσιμων συνθηκών που όλοι βιώνουμε, αναφέρθηκε στην αθέατη πλευρά της πανδημίας όπου παιδιά και οικογένειες περιθωριοποιούνται και εγκαταλείπονται ως “παράπλευρες” απώλειες, τονίζοντας παράλληλα την αγωνιώδη προσπάθεια του Οργανισμού να δώσει λύσεις στα ολοένα αυξανόμενα σοβαρά προβλήματα των παιδιών και των οικογενειών τους.
 
Όσο η πανδημία επηρεάζει και διαμορφώνει τις ζωές όλων, όλα τα άλλα προβλήματα που μαστίζουν τα παιδιά και τις οικογένειες δεν έχουν ως δια μαγείας επιλυθεί.
 
Ο σύνθετος χαρακτήρας των προβλημάτων που παιδιά και οικογένειες αντιμετωπίζουν έχει επιδεινωθεί, καθώς το κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας, επιβάρυνε τόσο εκείνα όσο και τις οικογένειές τους με τον πλέον οδυνηρό τρόπο.
 
Αν για όλους μας η περίοδος αυτή είναι δύσκολη, χρειάζεται να αναλογιστούμε πώς οι σημερινές δυσχερείς συνθήκες έχουν επηρεάσει τη ζωή ενός παιδιού που κακοποιείται, ενός παιδιού με σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενός παιδιού ή και ενήλικα που εξαφανίζεται, μίας οικογένειας που αδυνατεί να μεγαλώσει τα παιδιά της με αξιοπρέπεια.
 
Η βία σε κάθε μορφή της, η παιδική κακοποίηση των παιδιών, το bullying, η ενδοοικογενειακή βία, τα ναρκωτικά είναι προβλήματα που έχουν ενταθεί.
Παιδιά με χρόνια προβλήματα υγείας, σοβαρές ασθένειες, σπάνια σύνδρομα έχουν καθημερινά μεγάλες ανάγκες και οι οικογένειές τους έχουν τεράστια αγωνία να ανταποκριθούν και παράλληλα να κρατήσουν ασφαλή τα παιδιά.
 
Η οικονομική αβεβαιότητα και ανασφάλεια, που αυξάνεται, έχει δυσκολέψει τις οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν τα βασικά για τα παιδιά τους.
Δίπλα στα χιλιάδες αυτά παιδιά και οικογένειες, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται καθημερινά, σε όλη την Ελλάδα, με νοικοκυριό και σύνεση. Χάρη στην υποστήριξη πολιτών και επιχειρήσεων, αγωνίζεται καθημερινά, να σταθεί δίπλα σε όλους όσοι χρειάζονται άμεσα και με αξιοπρέπεια λύσεις στα προβλήματά τους.
 
Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι παράπλευρες απώλειες της πανδημίας, που οφείλουμε να «δούμε» και να στηρίξουμε.
 
Παρακολουθήστε εδώ την εκπομπή https://youtu.be/J0mDVcBzSLs 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ