Οι ρυθμιστές στροφών Altivar Drives της Schneider Electric αναγνωρίζονται ως «Αποδοτική Λύση» από τη Solar Impulse

Schneider Electric πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, βραβεύτηκε από το ίδρυμα Solar Impulse Foundation με τον τίτλο «Αποδοτική Λύση» για τους δύo ρυθμιστές στροφών Altivar drives:
 
•την προσαρμόσιμη σειρά ρυθμιστών στροφών Altivar 600 και 
•την σειρά ρυθμιστών στροφών Altivar 312 Solar για αντλίες με ηλιακά φωτοβολταϊκά πάνελ

Η αναγνώριση αυτή, αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας του ιδρύματος Solar Impulse Foundation να επιλέξει 1.000 λύσεις οι οποίες μπορούν να προστατεύουν το περιβάλλον με κερδοφόρο τρόπο, δείχνοντας στις αρμόδιες για τη λήψη αποφάσεων  επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, ότι οι ‘καθαρές’ τεχνολογίες μπορούν να είναι και οικονομικά βιώσιμες. Για την Schneider Electric, αυτό αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της δέσμευσης της για βιώσιμες λύσεις.

Οι δύο σειρές ρυθμιστών στροφών επιλέχθηκαν ως «Αποδοτικές Λύσεις» (Efficient Solution) μετά από αυστηρή αξιολόγηση από μια ομάδα εξωτερικών ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων:

•Το Altivar 600 σχεδιάστηκε με σκοπό την διαχείριση ενέργειας και του asset management, ενώ βελτίωσε τη συνολική απόδοση των βιομηχανικών διεργασιών και υποδομών. Συγκεκριμένα, η λύση συμβάλλει σε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 25% (όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας) και επιτρέπει έως και 50% βελτιστοποιημένη κατανάλωση [σε σύγκριση με μια εφαρμογή ρυθμιστές στροφών Altivar.
•Το Altivar 312 Solar χρειάζεται επένδυση CapEx (ηλιακοί συλλέκτες, μονάδες, αντλία νερού κ.λπ.) αλλά απαιτεί πολύ χαμηλά λειτουργικά κόστη (χαμηλή συντήρηση, μηδενικό κόστος καυσίμων) σε σύγκριση με την κύρια εναλλακτική λύση (χρήση ντίζελ για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που οδηγεί τις αντλίες). Τέτοιες βιώσιμες επενδύσεις υποστηρίζονται συχνά από ΜΚΟ στις αναπτυσσόμενες χώρες. 

Αυξάνοντας τη βιωσιμότητα και την κερδοφορία με το Altivar
   
Η κατανάλωση ενέργειας έχει περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις. Η σειρά ρυθμιστών στροφών Altivar 600 drives, η οποία επικεντρώνεται στην επεξεργασία ρευστών/υγρών και στην εξοικονόμηση ενέργειας, είναι ιδανική για περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται αντλίες, ανεμιστήρες ή συμπιεστές, όπως εγκαταστάσεις νερού/λυμάτων, εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου ή και σε κτίρια. Η λύση Altivar 312 Solar είναι μια φιλική στο περιβάλλον και εύκολη στη σύνδεση μονάδα ρυθμιστών στροφών ενώ λειτουργεί με ένα ευρύ φάσμα αντλιών και ηλιακών πάνελ /φωτοβολαταϊκών με πολύ χαμηλό κόστος συντήρησης.

«Η φιλοσοφία των υπηρεσιών της σειράς ρυθμιστών στροφών Altivar 600 καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες των βιομηχανικών διεργασιών και υποδομών, όσον αφορά την αποδοτικότητα του εξοπλισμού και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (Total Cost of Ownership -TCO). Μειώνοντας το κόστος συντήρησης, υποστηρίζοντας τη διαχείριση ενέργειας, του asset management και τη συνολική απόδοση μιας διαδικασίας, οι τελικοί χρήστες μπορούν να βελτιώσουν την ενεργειακή τους απόδοση περισσότερο από 40% μέσω του ενσωματωμένου ελέγχου υπηρεσιών. Αποτελεί ιδανική λύση για πελάτες που αναζητούν αυξημένη εξοικονόμηση OpEx, ενώ η λύση ATV312 Solar είναι φιλική προς το περιβάλλον, οικονομική και ευέλικτη λύση που μπορεί να διευκολύνει την παροχή πόσιμου νερού σε άτομα με περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε ηλεκτρικό δίκτυο, με πολύ χαμηλότερο κόστος από τις υπάρχουσες λύσεις». – Henry KIM (Επικεφαλής του τμήματος Marketing, Drives, Schneider Electric).

Πρόσφατα, το ίδρυμα Solar Impulse Foundation έφερε στο φως της δημοσιότητας τις λύσεις  EcoStruxure Microgrid Advisor και NEO Network solutions, αναγνωρίζοντας τη δέσμευση της Schneider Electric να ενσωματώσει στις λύσεις της, τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που ορίζονται από τον ΟΗΕ.

Σχετικά με το ίδρυμα Solar Impulse Foundation 
Το ίδρυμα Solar Impulse Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα τη Λωζάνη της Ελβετίας, με γραφείο στο Arlington, VA, ΗΠΑ. Το ίδρυμα ξεκίνησε από τον Bertrand Piccard, ο οποίος είναι πρόεδρος, μετά την ολοκλήρωση της παγκόσμιας πτήσης του στο ηλιακό αεροπλάνο που ονομάζεται Solar Impulse. Η πτήση απέδειξε ότι η καινοτομία και η τεχνολογία υπάρχουν τώρα ως η λογική επιλογή για μια οικονομία που δημιουργεί θέσεις εργασίας, εκσυγχρονίζει τις υποδομές και ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να υποστηρίξουν ένα μέλλον που προστατεύει το περιβάλλον μας. Μάθετε περισσότερα στο www.solarimpulse.com

Σχετικά με την Schneider Electric
Σκοπός της Schneider Electric είναι να ενθαρρύνει όλο τον κόσμο να αξιοποιεί στο έπακρο την ενέργεια και τους πόρους που διαθέτει, γεφυρώνοντας την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους. Αυτό, το ονομάζουμε ‘Life Is On’.
Αποστολή μας είναι να αποτελούμε τον ψηφιακό σας συνεργάτη για την Aειφορία και την Aποδοτικότητα. 
Προωθούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό συνδυάζοντας παγκοσμίως κορυφαίες τεχνολογίες διεργασιών και ενέργειας, συνδεσιμότητα προϊόντων από end-point έως cloud, ελέγχους, λογισμικά και υπηρεσίες, σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής, συνθέτοντας ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης, για Κατοικίες, Κτίρια, Data Centers, Υποδομές και Βιομηχανίες.
Είμαστε μία πολυεθνική εταιρεία, ωστόσο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικό επίπεδο. Είμαστε υπέρμαχοι των ανοιχτών προτύπων και των συνεργατικών οικοσυστημάτων που εργάζονται με πάθος για τις αξίες μας για έναν ουσιαστικό επιχειρηματικό σκοπό και ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς που προωθεί τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία από όλους. 

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ