Ομιλία της κ. Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ

Επιλέγοντας και εξελίσσοντας στελέχη σε θέσεις ευθύνης στη νέα ψηφιακή εποχή

Ομιλία της Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ στην ημερίδα της ΕΑΣΕ με τίτλο «Ασκώντας Διοίκηση στο Δημόσιο και στις Επιχειρήσεις» 

Για τις μεθόδους επιλογής και εξέλιξης στελεχών στη νέα ψηφιακή εποχή μίλησε, μεταξύ άλλων, η Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ, κα Έλενα Παπαδοπούλου, σε ημερίδα που διοργάνωσε η Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ).  

Η επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ ανέφερε ότι  στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, αλλάζει και ο ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν τα στελέχη: «Ο ρόλος των στελεχών αλλάζει. Καλούνται να διοικήσουν ευέλικτες ομάδες, και να κάνουν empower τους ανθρώπους τους. Μιλάμε για transformational leadership, μιας ηγεσίας που διαμορφώνει τις αλλαγές και μετατρέπει πιθανές απειλές σε αξία για την επιχείρηση».

Σε ό,τι αφορά την επιλογή προσωπικού στον Όμιλο ΟΤΕ, τόνισε ότι δίνεται ιδιαίτερη βάση στη στάση ζωής που έχει ένας υποψήφιος που προορίζεται για θέση ευθύνης. Όπως χαρακτηριστικά είπε η κα Παπαδοπούλου: «Αναζητούμε στελέχη που, πέρα από την εξειδίκευση, έχουν και την κατάλληλη νοοτροπία. Προτιμάμε στελέχη που εκτός από τη γνώση και το ταλέντο έχουν μια εσωτερική κινητήρια δύναμη που τους δίνει την ώθηση να κατακτήσουν τον κόσμο».

Αναφερόμενη στις νέες τάσεις που θα επικρατήσουν στον τρόπο επιλογής και εξέλιξης προσωπικού στις επιχειρήσεις, η κα Παπαδοπούλου έδωσε ως παράδειγμα το μοντέλο λειτουργίας του Ομίλου ΟΤΕ. «Στον Όμιλο ΟΤΕ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εξέλιξη των στελεχών μας. Πρόσφατα εισάγαμε το διττό μονοπάτι καριέρας, δίνοντας στους εργαζόμενούς μας τη δυνατότητα να εξελιχθούν είτε στο μονοπάτι της εξειδίκευσης, είτε σε εκείνο της διοίκησης. Στη νέα σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα οφείλουμε όλοι να προσαρμοστούμε σε ένα μοντέλο που βασίζεται όλο και περισσότερο στην εξειδίκευση παρά στην ανέλιξη στη διοικητική ιεραρχία.». 

Η ημερίδα διαλόγου στελεχών της δημόσιας διοίκησης και του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά από την ΕΑΣΕ. Η φετινή ημερίδα με τίτλο: «Ασκώντας Διοίκηση στο Δημόσιο και στις Επιχειρήσεις», τέλεσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.  Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διακεκριμένους ομιλητές από τον επιχειρηματικό κόσμο, το δημόσιο τομέα, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις ένοπλες δυνάμεις.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ