ΟΤΕ: Συναντήσεις με κορυφαίους επενδυτικούς οίκους

Το όραμα και τη στρατηγική του Ομίλου είχε την ευκαιρία να αναλύσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του

Οι επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τα ευρυζωνικά δίκτυα, οι ενισχυμένες επιδόσεις και οι αναπτυξιακές προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε η Διοίκηση του Ομίλου με κορυφαίες επενδυτικές εταιρείες, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συνεδρίου Τεχνολογίας, Μέσων και Τηλεπικοινωνιών, που διοργάνωσε η Morgan Stanley στη Βαρκελώνη.

Το όραμα και τη στρατηγική του Ομίλου είχε την ευκαιρία να αναλύσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δίνοντας έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την αλλαγή μοντέλου λειτουργίας και τη δημιουργία νέων πηγών εσόδων, μεταξύ άλλων και με την είσοδο σε νέες αγορές.

Σε 15 επιμέρους συναντήσεις με στελέχη κορυφαίων επενδυτικών εταιρειών, όπως Schroders, MFS Investments Management, Amber Capital, Lancaster Investment  Management, Fidelity International, Lazard AssetManagement, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε πως η νέα εποχή απαιτεί την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ψηφιακού «οικοσυστήματος». Παρουσίασε το 3600 πλάνο ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου, με κεντρικούς πυλώνες την ψηφιακή εμπειρία των πελατών, τη δημιουργία υπερσύγχρονων τεχνολογικών υποδομών και το νέο εσωτερικό ψηφιακό μοντέλο λειτουργίας.

Όπως σημείωσε, οι επενδύσεις που πραγματοποιεί ο Όμιλος διασφαλίζουν την τεχνολογική του υπεροχή και την ενίσχυση των επιδόσεών του. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε από τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα από ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων στη σταθερή και από data στην κινητή σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση.

Ανέλυσε επίσης την Πολιτική Αμοιβών των Μετόχων που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και περιλαμβάνει το συνδυασμό καταβολής μερισμάτων και Προγραμμάτων Επαναγοράς Ιδίων Μετοχών. Ο επιμερισμός μεταξύ μερισμάτων και επαναγοράς ιδίων μετοχών βρίσκεται περίπου στο 65% και 35% αντίστοιχα. Όπως τόνισε, ο στόχος για τη διάθεση 260 εκατ. ευρώ το 2018 έχει ήδη επιτευχθεί.

Όσον αφορά στην πορεία της οικονομίας, οι εκπρόσωποι του Ομίλου ΟΤΕ σημείωσαν πως η Ελλάδα ανακάμπτει, υπογραμμίζοντας πως ο Όμιλος είναι στρατηγικά τοποθετημένος ώστε να αξιοποιήσει την ανάκαμψη αυτή.

Στο συνέδριο, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα για τον κλάδο τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ συνόδευσαν ο διευθυντής Εξαγορών, Συγχωνεύσεων & Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Ευρίκος Σαρσέντης και ο υπιευθυντής Επενδυτικών Σχέσεων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιάννης Μαμάκος.

Πηγή: tovima.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ