Παροχή δωρεάν οφθαλμολογικών εξετάσεων από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέλαβαν την πρωτοβουλία, στα πλαίσια του Συμφώνου Συνεργασίας που έχουν μεταξύ τους ως συμβαλλόμενα μέρη και με την συνεργασία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και της 6ης Υ.Π.Ε. να πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικό οφθαλμιατρικό έλεγχο σε μαθητές Δημοτικών σχολείων της επαρχιακής Αιτωλοακαρνανίας.

Πιο αναλυτικά, από την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου ως και τις 17 Νοεμβρίου η οφθαλμιατρική/παιδιατρική κινητή μονάδα που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πρόκειται να επισκεφθεί τα κάτωθι σχολεία διαδοχικά:

1ο Δημοτικό σχολείο Βόνιτσας, 2ο Δημοτικό σχολείο Βόνιτσας, Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου, Δημοτικό σχολείο Χαλκιόπουλου, Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου, Δημοτικό σχολείο Καλυβίων, Δημοτικό Σχολείο Παραβόλας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού, 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού, 1ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου και 2ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου.

Τα παιδιά θα εξεταστούν από εθελοντές ιατρούς οφθαλμιάτρους, προερχόμενους από δημόσιους φορείς ή ιδιώτες. Για την αποφυγή παρεξηγήσεων δεν θα εξετάζονται παιδιά που δεν φέρουν την συγκατάθεση γονέα.

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζεται στις πολιτικές πρόληψης που εφαρμόζουν οι δύο συνεργαζόμενοι φορείς για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών των επαρχιακών περιοχών της Δυτικής Ελλάδας, που στερούνται Παιδιατρικών Νοσοκομείων ή Γενικών Νοσοκομείων με οργανωμένα Παιδιατρικά Τμήματα και που η απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα καθιστά για κάποιες οικογένειες ανέφικτους τους τακτικούς ιατρικούς ελέγχους των παιδιών τους δεδομένης και της δυσχερούς οικονομικοκοινωνικής κρίσης.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ