Περισσότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ για τα παιδιά από τον ΟΤΕ και την COSMOTΕ «Ημέρα Αγάπης-Ημέρα Έμπνευσης»

Το ποσό των 550.000 ευρώ παρέδωσαν ο ΟΤΕ και η COSMOTE σε 22 κοινωφελείς οργανισμούς για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Η παράδοση έγινε σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες με θέμα «Ημέρα Αγάπης-Ημέρα Έμπνευσης», για να τιμηθεί το έργο των φορέων και των 2.000 εθελοντών για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης περισσοτέρων από 10.000 παιδιών.

Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, δήλωσε κατά την εκδήλωση: «Περισσότερο από ποτέ, τώρα καλούμαστε όλοι να αποδείξουμε τις αντοχές μας και την ανθρωπιά μας σε εταιρικό, συλλογικό, αλλά και ατομικό επίπεδο. Στον Όμιλο ΟΤΕ, δουλεύουμε εντατικά, προκειμένου να μπορούμε να βοηθούμε όσους έχουν ανάγκη, να δημιουργούμε ενεργούς και υπεύθυνους πολίτες, εντός και εκτός εταιρείας. Λόγω της έντασης της κρίσης η συνεισφορά μας δεν είναι αρκετή. Μόνο η κινητοποίηση όλων μας μπορεί να κάνει τη διαφορά» Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των μη κυβερνητικών οργανισμών και τους εθελοντές ο κ. Τσαμάζ, υπογράμμισε: «Σήμερα, αντλούμε δύναμη και έμπνευση από όλους εσάς που αφιερώνετε χρόνο, δουλειά και κυρίως καταθέτετε την ψυχή σας προκειμένου παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, να έχουν μια πιο ανθρώπινη ζωή. Μας θυμίζετε ότι ο εθελοντισμός είναι μια πράξη που γίνεται συνειδητά, με συστατικά τα καλύτερα στοιχεία που έχει ο καθένας μας, και όχι μόνο τα υλικά αγαθά που μπορεί να μας περισσεύουν».

Για δεκατέσσερα χρόνια συνολικά ο ΟΤΕ και η COSMOTE έχουν υποστηρίξει περισσότερες από 35 μη κυβερνητικές οργανώσεις με πάνω από 5.000.000€ και έχουν συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης παιδιών που έχουν ανάγκη σε όλη την Ελλάδα. Τα ποσό φέτος συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια των εορτών από έσοδα του ΟΤΕ από κλήσεις των πελατών του καθώς και από τα Πρωτοχρονιάτικα SMS και MMS των πελατών της COSMOTE.  

Ο ΟΤΕ προσέφερε μέρος των εσόδων του στους φορείς:
 • «Μαζί για το Παιδί», (Ένωση 10 Φιλανθρωπικών Σωματείων)
 • «MDA ΕΛΛΑΣ», (Σωματείο για την φροντίδα ατόμων με Nευρομυϊκές Παθήσεις) και
 • «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Η COSMOTE ενίσχυσε τους παρακάτω φορείς:
 • «Ανοιχτή Αγκαλιά», Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής
 • «Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών»
 • «ΕΛ.Ε.Π.Α.Π», Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων  
 • «Φλόγα», Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια
 • «ΣΚΕΠ», Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους
 • «Λαμία», Ορφανοτροφείο Θήλεων
 •  «Ελπίδα», Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες
 • «Η Καρδιά του Παιδιού», Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών
Επιπλέον, και φέτος, αντί αγοράς χριστουγεννιάτικων εταιρικών δώρων και έντυπων καρτών, ο ΟΤΕ διέθεσε χρηματικό ποσό στην «ΕΨΥΠΕ», Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου και στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας και η COSMOTE στο Σύλλογο Γονέων, Παιδιών & Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ», στη Θεσσαλονίκη.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ