Προληπτική οδοντιατρική από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

910 οδοντιατρικές εξετάσεις πραγματοποιηθήκαν δωρεάν σε παιδιά στην κινητή οδοντιατρική/παιδιατρική μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Σάμου.

Στην Ανατολική Σάμο βρέθηκε η κινητή οδοντιατρική/παιδιατρική μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιώντας επισκέψεις σε 14 σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από τις 8 Μαΐου έως και τις 24 Μαΐου 2017.

Σκοπός της παρουσίας του οργανισμού, μέσα από τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Σάμου, υπήρξε για ακόμα μία φορά, η παροχή δωρεάν προληπτικών οδοντιατρικών εξετάσεων σε παιδιά διαφόρων ηλικιών. 

Συγκεκριμένα, τα Μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Σάμου στελέχωναν καθημερινά την κινητή μονάδα και εξέταζαν εθελοντικά εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες, υλοποιώντας συνολικά 910 δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις.

Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Σάμου και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού.

Με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης, την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των παιδιών για τη στοματική τους υγιεινή πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα Δημοτικά σχολεία Αγίου Κωνσταντίνου, Βουρλιωτών, Παλαιοκάστρου, Κοκκαρίου Παγώνδα, Πύργου, Πυθαγορείου, Βαθεός, Χώρας, Μυτιληνιών, στο Δημοτικό Σχολείο ΕΑΕ και στα Δημοτικά 1ο, 2ο & 3ο Σάμου.

Στο πλαίσιο του ελέγχου, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες έλαβαν ατομικό δελτίο οδοντιατρικής εξέτασης. 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς:

– Τον Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Νομού Σάμου, κύριο Εμμανουήλ Μαυρίκη, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και όλους τους οδοντιάτρους για την εξαιρετική συνεργασία και για την ανεκτίμητη συμμετοχή τους στην υλοποίηση του προληπτικού προγράμματος.

– Τον Δήμαρχο Σάμου, κύριο Μιχαήλ Αγγελόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Σάμου, κύριο Παρασκευά Παπαγεωργίου για την πολύτιμη συμβολή τους στη δράση αλλά και για τη ζεστή τους φιλοξενία

– Την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σάμου, κυρία Αλεξάνδρα Εμμανουηλίδου και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, κυρία Πέλλα Πάππα για την άρτια οργάνωση και την εξαιρετική επικοινωνία 

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ στην Εταιρεία «Blue Star Ferries» που για ακόμα μία φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του οργανισμού προσφέροντας τη δωρεάν μετακίνηση της κινητής μονάδας και του προσωπικού

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και τις δύο κινητές ιατρικές μονάδες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 85.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2013, η κινητήριος δύναμη του οδοιπορικού του «Ιπποκράτη» και των κινητών μονάδων είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust, σε συνεργασία με τις 3 τοπικές εταιρίες του ομίλου Johnson & Johnson, την φαρμακευτική εταιρία Janssen, την Johnson & Johnson καταναλωτικά προϊόντα, και την Johnson & Johnson ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ