Πώς κάναμε το turnaround

Τους πέντε πυλώνες στους οποίους βασίστηκε η ανάκαμψη της εταιρίας μετά τη ζημία 170 εκατ. ευρώ από το PSI αναλύει ο Κ. Ευριπίδης της Genesis Pharma. Πώς πέτυχε η εταιρία χωρίς να κάνει απολύσεις. Τα σχέδια για είσοδο στο χρηματιστήριο.
Πιστεύει σε απλά πράγματα, όπως η τιμιότητα, η σοβαρότητα και ο επαγγελματισμός. Εμφορούμενος από αυτές τις αρχές, κατάφερε μέσα σε λιγότερο από μια διετία να ανατρέψει την καταστροφή που υπέστη η εταιρία του από το κούρεμα των ομολόγων στο πλαίσιο του PSI, και να την επαναφέρει τόσο οικονομικά, όσο και εμπορικά.
Ο κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, πολύπειρο στέλεχος της φαρμακευτικής αγοράς και πολυβραβευμένος επιχειρηματίας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Euro2day.gr, αναφέρεται τόσο στις αδικίες όσο και στις ευκαιρίες που ανοίγονται στην ελληνική αγορά φαρμάκου.
Εκπροσωπώντας μεγάλες βιοτεχνολογικές φαρμακευτικές εταιρίες, σχολιάζει την πολιτική φαρμάκου, η οποία υιοθετήθηκε στη χώρα με μόνο κριτήριο το κόστος. Εξηγεί τα επόμενα σχέδια της Genesis Pharma, τα οποία περιλαμβάνουν την πιθανότητα εισόδου στο χρηματιστήριο.
Αναλύει επίσης τις εξελίξεις στην παγκόσμια φαρμακοβιομηχανία, όπου επιτελείται νέος κύκλος συγκέντρωσης μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων. Τέλος, αναφέρεται στις προοπτικές της εγχώριας επιχειρηματικότητας και εξηγεί τι χαρακτηρίζει μια καλή εταιρία. 
Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο, παρακαλώ πατήστε εδώ.

Πηγή: “euro2day.gr”
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ