Στηρίζει την επετειακή έκθεση «Ν. Χατζηκυριάκος-Γκίκας: ο Απολλώνιος – ο Διονυσιακός»

Την έκθεση «Ν. Χατζηκυριάκος-Γκίκας: ο Απολλώνιος – ο Διονυσιακός» στηρίζει η COSMOTE, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα δημιουργού και με στόχο την περαιτέρω προβολή της πολύτιμης προσφοράς του καλλιτέχνη στη νεοελληνική τέχνη, αλλά και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη στο κτίριο της οδού Πειραιώς, από τις 23 Νοεμβρίου 2006 έως τις 21 Ιανουαρίου 2007, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει από κοντά τις εξαιρετικές δημιουργίες του καλλιτέχνη. Με 300 σχέδια, 40 χαρακτικά, 30 γλυπτά, 120 λάδια, εικονογραφήσεις, σκηνικά και κοστούμια του Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα, σκιαγραφείται η πολυσχιδής προσωπικότητα του Έλληνα δημιουργού. Η παρουσίαση ολοκληρώνεται με μη δημοσιευμένα έργα και σχέδια που στη πλειονότητά τους εικονίζουν θέματα που υπογραμμίζουν τη «διονυσιακή» υπόσταση του καλλιτέχνη, καθώς και με φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος κορμός των έργων που προέρχεται από την Πινακοθήκη Γκίκα πλαισιώθηκε σε σημαντικό βαθμό και από έργα που δάνεισαν ειδικά για την εκδήλωση, ελληνικά και ξένα Μουσεία και Ιδρύματα, καθώς και ιδιώτες συλλέκτες.


Με την πεποίθηση ότι η Παιδεία αποτελεί κινητήρια δύναμη προόδου της κοινωνίας και στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Συμμετοχή», η COSMOTE υποστηρίζει και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Μπενάκη που πλαισιώνουν τη μοναδική αυτή έκθεση, συμβάλλοντας στη δημιουργία του συνοδευτικού εκπαιδευτικού υλικού. Μέσα από τα προγράμματα αυτά, τα παιδιά θα ταξιδεύσουν στο μαγικό κόσμο της τέχνης, θα γνωρίσουν την οικουμενική γλώσσα του πολιτισμού και τελικά θα συμμετάσχουν στη δημιουργία μιας κληρονομιάς ακόμη πιο πλούσιας για τις επόμενες γενιές.


Η χορηγία της έκθεσης «Ν. Χατζηκυριάκος-Γκίκας, O Απολλώνιος – Ο Διονυσιακός», αλλά και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη, αποτελεί για την COSMOTE έναν ακόμη κρίκο στη σειρά των προσπαθειών της να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά, με όχημα την επικοινωνία μέσα από την τέχνη.


 


Πηγή: COSMOTE Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ