ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Στο πλευρό του ηθοποιού, υπερμαραθωνοδρόμου και ακτιβιστή που τρέχει για το κλίμα

Το μεγάλο ταξίδι που ξεκίνησε ο υπερμαραθωνοδρόμος, ηθοποιός και ακτιβιστής Άγης Εμμανουήλ από την Πνύκα στις 11 Αυγούστου με προορισμό τη Γλασκώβη για τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου, συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση στη Βενετία, αποδεικνύοντας πως μπορεί ο Άγης να είναι ένας άνθρωπος αλλά χιλιάδες άλλοι γινόμαστε ένα μαζί του σ’ αυτή την κλιματική Οδύσσεια!

Μετά τα πρώτα 200χλμ μέχρι την Πάτρα, όπου έτρεξαν μαζί του κάτοικοι των περιοχών που περνούσε, τον ξεπροβόδισε για την Ιταλία ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Φωκίων Ζαΐμης, τρέχοντας μαζί του 10χλμ. Η ιστορική πόλη της Βενετίας, η πόλη-σύμβολο της Ιταλίας που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται από την κλιματική κρίση υποδέχτηκε θερμά τον Άγη στις 17 Αυγούστου με την παρουσία πολλών συλλόγων και οργανώσεων για το περιβάλλον τους οποίους ενεργοποίησε το SUMUS, μια δυναμική κίνηση πολιτών με στόχο την βιώσιμη αναγέννηση της Βενετίας, “Το μήνυμα που θα μεταφέρει ο Άγης στην COP 26 είναι ότι πρέπει να δράσουμε σύντομα, πρέπει σίγουρα να μειώσουμε την ποσότητα των εκπομπών CO2, αλλά πρέπει επίσης να επαναπροσδιορίσουμε το σύστημα αξιών μας, τόσο το ατομικό, όσο και το συλλογικό, μόνο έτσι μπορούμε να επιτύχουμε μια πραγματική αντιστροφή της τάσης. Για να γίνει αυτό πρέπει να ενωθούμε: Εμείς είμαστε εδώ.», ανέφερε ο Τζοβάνι Λεόνε, ιδρυτικό μέλος του SUMUS· ενώ η δράση του προβλήθηκε από τα τοπικά μέσα και από την ιταλική τηλεόραση. Η τυχαία συνάντηση-ορόσημο με τα παιδιά του Impact Revolution που εκείνη τη μέρα έφτασαν στην πόλη από τη Γερμανία, έχοντας περπατήσει μέχρι τη Βενετία συλλέγοντας πλαστικά στη διαδρομή στο πλαίσιο μιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης, σήμανε την παράδοση της σκυτάλης του κλιματικού αγώνα από το Νότο προς το Βορρά.

Στις 19 του μήνα ο Άγης έφυγε από την πλατεία του Αγίου Μάρκου και έφτασε τρέχοντας μέχρι τη γέφυρα Accademia, όπου κόσμος τον συνόδεψε με παραδοσιακή ξύλινη βάρκα, κωπηλατώντας με βενετσιάνικο τρόπο μέχρι την Piazzale Roma, όπου τον περίμενε μια ομάδα πολιτών που έτρεξαν μαζί του κατά μήκος της Ponte della Libertà.

Η συνάντηση του με τον δήμαρχο της Βιτσέντζα οδήγησε σε μια εποικοδομητική κουβέντα για το ταξίδι του και κυρίως για τον προορισμό και το μήνυμα που μεταφέρει. Καθώς ο Άγης προχωρά, συλλέγει τα αιτήματα των τοπικών κοινοτήτων που συναντά, δημιουργώντας μ’ αυτόν τον τρόπο έναν χάρτη των τοπικών κρίσιμων σημείων της ηπείρου.

Ο ίδιος ο Άγης μιλώντας για την πορεία του μέχρι στιγμής είπε: «Σήμερα συμπληρώνω δώδεκα μέρες από την αρχή της δράσης. Ήδη στη Βενετία έγινε «χαμός» μια και πρόκειται για πόλη που κινδυνεύει άμεσα από την κλιματική αλλαγή. Απτόητος συνεχίζω στη νέα συνθήκη. Από σήμερα απολύτως μόνος, αν εξαιρέσω τις καρδούλες και τα like του fb! Προχωρώ και κάθε μέρα και κάθε μαραθώνιος που αφήνω πίσω μου με δυναμώνουν. Δεν έχει παρά μικρή σημασία πόση διάσταση και πόσα υλικά πράγματα θα αποκομίσω μπροστά σε αυτά που θα κερδίσω από το «ταξίδι» και την «Ιθάκη». «Στη Γλασκώβη αδερφές μου, στη Γλασκώβη» μόνο αυτό κυκλοφορεί μέσα μου σε αυτή την 80ήμερη Οδύσσεια. Έφυγε το 1/8, πάω να φάω άλλο ένα..».

Οι επόμενοι σταθμοί του στην Ιταλία είναι η Βερόνα, το Ντεσεντσάνο, η Μπρέσια, το Μπέργκαμο, το Μιλάνο, η Νοβάρα, η Σαντιά, το Τορίνο και στη συνέχεια από το Μοντάνε θα συνεχίσει μέσω Γαλλίας, Βελγίου, Ολλανδίας, όπου θα επιβιβαστεί στο Ρότερνταμ για τη Μεγάλη Βρετανία για να φτάσει τελικά στη Γλασκώβη.

«Το ταξίδι του Άγη είναι μια Οδύσσεια – η δική του αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας – και παρόλο που είναι ο Κανείς – Outis, ο ανώνυμος – έχει χίλια πρόσωπα: αυτά όλων μας», συμπλήρωσε ο Τζοβάνι Λεόνε του SUMUS.

Αξιοποιώντας τις συνδρομές των μελών της, «Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ενισχύει οικονομικά και παράλληλά στέκεται στο πλευρό του Άγη Εμμανουήλ, ηθοποιού, υπερμαραθωνοδρόμου και ακτιβιστή ο οποίος ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου από την Αθήνα έναν υπερμαραθώνιο 2421 χιλιομέτρων (60 Μαραθώνιοι) για να τερματίσει την 1η Νοεμβρίου στη Γλασκώβη, όπου αρχίζει η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, η σημαντικότερη μετά την ιστορική Διάσκεψη του Παρισιού.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα και να υποστηρίξετε την προσπάθεια κάντε κλικ εδώ
Για να παρακολουθήσετε το ταξίδι του και αν εσείς ως αθλητής θα θέλατε να τρέξετε μαζί του κάντε κλικ εδώ
 
Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ