Συμμετοχή της COSMOTE στον 25ο Κλασικό Μαραθώνιο

Με τη συμμετοχή και εργαζομένων της COSMOTE πραγματοποιήθηκε χθες ο 25ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε και η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος πλοήγησης για άτομα με προβλήματα όρασης, «SmartEyes».  

Στο πλαίσιο της προσπάθειας της COSMOTE να αξιοποιήσει τη συμμετοχή της στον Κλασικό Μαραθώνιο προς όφελος των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, 83 εργαζόμενοι συμμετείχαν τόσο στο Μαραθώνιο όσο και στους παράλληλους Λαϊκούς αγώνες δρόμου των 5 και 10 χιλιομέτρων. Για κάθε χιλιόμετρο που διένυσαν κάθε ένας από τους συμμετέχοντες-εργαζόμενους της COSMOTE, η εταιρεία προσέφερε 5 ευρώ στο Αθλητικό Σωματείο Στίβου Τυφλών (Α.Σ.Σ.ΤΥ).

Οι αθλητές του Σωματείου, που συμμετείχαν στην ομάδα δρομέων COSMOTE, χρησιμοποίησαν την  πιλοτική εφαρμογή του συστήματος πλοήγησης σε αστικό περιβάλλον «SmartEyes», που απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα όρασης και το οποίο αναπτύσσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τη χορηγία της COSMOTE και την υποστήριξη των εταιρειών Microsoft και Geomatics. Το πρόγραμμα είχε προσαρμοστεί για να παρέχει τις απαιτούμενες πληροφορίες για τον αγώνα δρόμου 5 χλμ.

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Στίβου Τυφλών, κ. Κωνσταντίνος Σταυρίδης, μιλώντας ζωντανά στο Supersport δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου χαρά να συμμετέχω στον Κλασικό Μαραθώνιο και ως αθλητής και ως άτομο με αναπηρία. Xαιρόμαστε ιδιαιτέρως που η COSMOTE χρησιμοποιεί την τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου με το ερευνητικό πρόγραμμα SmartEyes. Ένα πρόγραμμα που στην εξέλιξή του θα αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής των ατόμων με προβλήματα όρασης».

Σημειώνεται ότι οι αθλητές του Σωματείου που τίμησαν την εταιρία με τη συμμετοχή τους είναι οι: Κωνσταντίνος Σταυρίδης (κάτοχος χάλκινου μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τυφλών στην Ελβετία), Στέργιος Σιούτης (κάτοχος χάλκινου μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τυφλών στη Σλοβακία, Χρήστος Ζώτος (δρομέας 5 χλμ., 10 χλμ. και μαραθωνοδρόμος) και Μαρία Τριανταφυλλοπούλου (κάτοχος Πανελλήνιου ρεκόρ 800 μ., 1500 μ. και προπονήτρια).

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ