Συνελήφθη κερδοσκόπος που εκμεταλλευόταν το όνομα του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Τις τελευταίες ημέρες λάβαμε καταγγελίες από καταστηματάρχες στην πόλη της Κορίνθου ότι νέος και καλοντυμένος κύριος περιφερόταν στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής και ζητούσε χρήματα, χρησιμοποιώντας το όνομα του Εθελοντικού Οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και πιο συγκεκριμένα επικαλούμενος την οικονομική ενίσχυση του σπιτιού μας στην Αρχαία Κόρινθο, όπου φιλοξενούνται 35 παιδιά. Στη συνέχεια ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, το οποίο κινητοποιήθηκε άμεσα και συνέλαβε σήμερα το άτομο αυτό.


Το προαναφερθέν περιστατικό δεν είναι το μοναδικό, αφού στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 έχουμε δεχθεί κατά καιρούς πολλές καταγγελίες από όλη την Ελλάδα για άτομα που κερδοσκοπούν εις βάρος του Εθελοντικού μας Οργανισμού, προσπαθώντας να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ευαισθητοποιημένους και ανυποψίαστους πολίτες. Αυτό το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο τις εορταστικές ημέρες που ο κόσμος θέλει να προσφέρει.


Για άλλη μία φορά θέλουμε να τονίσουμε και να αφυπνίσουμε τους πολίτες. Η επιβίωση του Εθελοντικού μας Οργανισμού εξασφαλίζεται αποκλειστικά χάρη στις χρηματικές και υλικές προσφορές του απλού κόσμου, καθώς και στις χορηγίες εταιριών και δεν ενισχύεται οικονομικά από τον κρατικό μηχανισμό.


«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» δεν βγαίνει στο δρόμο και ούτε από πόρτα σε πόρτα για να κάνει έρανο. Οι χρηματικές δωρεές για την ενίσχυση των σκοπών του, γίνονται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, στα γραφεία μας ή στους χώρους μας. Να επισημάνουμε ότι για κάθε δωρεά, ανεξαρτήτως ποσού, ή για οποιαδήποτε άλλη συναλλαγή, εκδίδεται νόμιμη διάτρητη απόδειξη με το σήμα «του Χαμόγελου του Παιδιού». Τα οικονομικά στοιχεία του Εθελοντικού μας Οργανισμού ελέγχονται από το σώμα ορκωτών ελεγκτών PricewaterhouseCoopers (PwC).


Ο Εθελοντικός Οργανισμός «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», φέτος κλείνει 12 χρόνια. 12 χρόνια από τότε που ο μικρός μας ιδρυτής, Ανδρέας Γιαννόπουλος, λίγες μέρες πριν φύγει από κοντά μας, εκδήλωσε την επιθυμία του να ιδρυθεί ένας Εθελοντικός Οργανισμός με την παραπάνω ονομασία που θα βρίσκεται κοντά σε όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αυτό το όραμα και δημιούργημα ενός μικρού παιδιού, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να το εκμεταλλεύεται και να αισχροκερδεί εις βάρος του. Γιατί αισχροκερδεί εις βάρος των παιδιών.


Για οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία, καλέστε στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για παιδιά σε κίνδυνο SOS 1056.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ