Συνεργασία της Schneider Electric και της Noval Property για τη βέλτιστη λειτουργική απόδοση του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου γραφείων “The Orbit’’

Συνεργασία της Schneider Electric και της Noval Property για τη βέλτιστη λειτουργική απόδοση του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου γραφείων “The Orbit’’

Με προηγμένα συστήματα αυτοματισμού και προϊόντα εξόπλισε η Schneider Electric το εντυπωσιακό κτίριο γραφείων

Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συνεργάστηκε με την Noval Property,  παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις και προϊόντα για το νέο υπερσύγχρονο κτίριο γραφείων “The Orbit”. Οι ολοκληρωμένες λύσεις της εταιρείας συνέβαλαν στην μέγιστη λειτουργική απόδοση του κτιρίου και στην εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων.

Η  Noval Property δραστηριοποιείται στους κλάδους της ανάπτυξης και επένδυσης σε ακίνητα, διαθέτοντας ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο ακινήτων, με υψηλή εμπορευσιμότητα και σημαντική γεωγραφική διασπορά. Το δε κτήριο γραφείων της “The Orbit” πρόσφατα πιστοποιήθηκε κατά LEED v4 for Core & Shell στο επίπεδο Platinum και είναι το πρώτο έργο που επιτυγχάνει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση στην Ελλάδα. Το νέο κτίριο διακρίνεται μεταξύ άλλων για την υψηλή ποιότητα των εσωτερικών χώρων, την ενεργειακή αποδοτικότητα του με περιορισμένο οικολογικό αποτύπωμα, αλλά και τον σχεδιασμό τοπίου και πρασίνου με στόχο τη δημιουργία ενός αειφόρου περιβάλλοντος μεσογειακής φύτευσης. Το “The Orbit” αποτελεί παράδειγμα συγχρόνου κτιρίου στην Ελλάδα που συμβαδίζει με τις νέες υψηλές απαιτήσεις που θέτει η παγκόσμια αγορά ακινήτων. Η συνεργασία με την Schneider Electric με ολοκληρωμένες λύσεις αυτοματισμού και ενέργειας συνέβαλε σε αυτό.

Ειδικότερα, η Schneider Electric διέθεσε μια ευρεία σειρά προηγμένων λύσεων αυτοματισμού ΒΜS/KNX, με πάνω από 15.000 σημεία ελέγχου, χάρη στην εφαρμογή του ολοκληρωμένου συστήματος Ecostruxure Building Operation. Παράλληλα, παρείχε τα υπερυψωμένα δάπεδα UNIFLAIR, που είναι σύμφωνα με το πρότυπο Leed (Leadership in Energy and Environmental Design), για τους κοινόχρηστους χώρους, το Data Center,  καθώς και τους χώρους των γραφείων και στους 8 ορόφους του κτιρίου. Το δάπεδο αυτό συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και την αειφόρο ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει τη διάχυση εσωτερικού θορύβου στους χώρους των γραφείων. 

Επιπλέον, η Schneider Electric εξόπλισε το data center στο ισόγειο του κτιρίου με λύσεις αυτοματισμού ακριβείας UNIFLAIR βασισμένες στο νερό με εσωτερικές κλιματιστικές μονάδες CRAH με EC Fans και αερόψυκτους ψύκτες νερού με intelligent free cooling, επιτυγχάνοντας ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση κατά τις περιόδους του έτους με χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Επίσης, εγκαταστάθηκαν 29 μονάδες Easy 3S UPS από 10kVA έως 40kVA, οι οποίες ξεχωρίζουν για την εύκολη εγκατάστασή τους, τον υψηλό βαθμό απόδοσης και τη δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης μέσω της αρχιτεκτονικής και πλατφόρμας EcoStruxure. Τέλος, για την ηλεκτρική διανομή ισχύος υιοθετήθηκαν, επίσης, οι πιστοποιημένες λύσεις πινάκων χαμηλής τάσης με «έξυπνους» μετρητές ενέργειας, εξασφαλίζοντας ασφάλεια και αξιοπιστία.

Σκοπός της Schneider Electric είναι η δημιουργία πιο ελκυστικών και βιώσιμων κτιρίων. Με την καλύτερη στην κατηγορία τεχνολογία και υποστήριξη, ανταποκρίνεται με αμεσότητα στις ανάγκες των πελατών, αναβαθμίζοντας την εμπειρία χρήσης.  

Σχετικά με τη Noval Property
Η Noval Property είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική ΑΕΕΑΠ βάσει αξίας χαρτοφυλακίου ακινήτων. Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Noval Property, το οποίο περιλαμβάνει 42 ακίνητα κατά κύριο λόγο στην Ελλάδα και επιλεκτικά στη Βουλγαρία, αποτελείται από κτήρια γραφείων, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και βιομηχανικά κτήρια συνολικής δομημένης επιφάνειας 430.000 τ.μ. περίπου. Η αξία αποτίμησης των ακινήτων της pro forma με βάση τις αξίες της 30.06.2020 είναι 349,1 εκ. ευρώ. Η Noval Property είναι θυγατρική της Viohalco στον κλάδο ακινήτων.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφτείτε την εταιρική μας ιστοσελίδα www.noval-property.com

Σχετικά με την Schneider Electric
Σκοπός της Schneider Electric είναι να ενθαρρύνει όλο τον κόσμο να αξιοποιεί στο έπακρο την ενέργεια και τους πόρους που διαθέτει, γεφυρώνοντας την πρόοδο και τη βιωσιμότητα για όλους. Αυτό, το ονομάζουμε ‘Life Is On’. Αποστολή μας είναι να αποτελούμε τον ψηφιακό σας συνεργάτη για την Aειφορία και την Aποδοτικότητα. 

Προωθούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό συνδυάζοντας παγκοσμίως κορυφαίες τεχνολογίες διεργασιών και ενέργειας, συνδεσιμότητα προϊόντων από end-point έως cloud, ελέγχους, λογισμικά και υπηρεσίες, σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής, συνθέτοντας ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης, για Κατοικίες, Κτίρια, Data Centers, Υποδομές και Βιομηχανίες.

Είμαστε μία πολυεθνική εταιρεία, ωστόσο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικό επίπεδο. Είμαστε υπέρμαχοι των ανοιχτών προτύπων και των συνεργατικών οικοσυστημάτων που εργάζονται με πάθος για τις αξίες μας για έναν ουσιαστικό επιχειρηματικό σκοπό και ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς που προωθεί τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία από όλους. www.se.com www.se.com/gr   

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ