Συνεχίζονται οι έρευνες για τα ανήλικα αδέρφια Αμέτ και Αϊχάν Τσερίμπαση

Στις 28/5/2008 και ώρα 16:30, εξαφανίστηκαν από την Ορεστιάδα τα ανήλικα αδέλφια, Αμέτ 8 ετών και Αϊχάν 6 ετών. Ο Αμέτ έχει καστανά μαλλιά και μάτια και είναι πολύ αδύνατος. Ο Αϊχάν έχει καστανά μαλλιά και μάτια και έχει ένα μεγάλο μαύρο σημάδι στο λαιμό κάτω από το αυτί του. Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα παιδιά κινδυνεύουν.

Στις 29/5/2008 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πληροφορείται την εξαφάνιση των παιδιών. ?μεσα επικοινωνήσαμε με την Αστυνομία προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες της εξαφάνισης και να δοθεί η εντολή για την ενεργοποίηση του Amber Alert.

Στις 30/5/2008 και ώρα 20:15 και παράλληλα με την διεξαγωγή των αστυνομικών ερευνών, η Ελληνική Αστυνομία ενέκρινε την ενεργοποίηση του Amber Alert Hellas από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο κατά την διαδικασία εντοπισμού ανήλικου που αγνοείται. Η κινητοποίηση ήταν άμεση και οι φωτογραφίες των παιδιών προβλήθηκαν άμεσα σε όλα τα Μ.Μ.Ε. αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, φυλής έχουν την ίδια αντιμετώπιση στην ελληνική κοινωνία.

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι παρά τις συνεχιζόμενες έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας και τη δημοσιότητα που δόθηκε, τα ανήλικα αδέλφια δεν έχουν ακόμη βρεθεί. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουν όλοι και ιδίως οι γονείς ότι οι 3 πρώτες ώρες από την εξαφάνιση ενός παιδιού είναι οι πιο κρίσιμες για τον εντοπισμό του.

«Το Χαμόγελο Του Παιδιού» συνεχίζει την προσπάθεια αναζήτησης των παιδιών με την ανάρτηση αφισών σε όλη την Ελλάδα και τη διανομή φυλλαδίων με τις φωτογραφίες των παιδιών σε όλα τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας. Κάνουμε έκκληση σε όλα τα Μ.Μ.Ε. να συνεχίσουν να προβάλλουν τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των παιδιών.

Παρακαλούμε θερμά όποιον γνωρίζει την παραμικρή πληροφορία, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο καθημερινά και Σαββατοκύριακα (24 ώρες ? 7 ημέρες την εβδομάδα), στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά S.O.S.-1056, καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.
Οι διεθνείς συνεργασίες που έχει αναπτύξει καθιστούν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ικανό να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση κάθε περιστατικό εξαφάνισης ανηλίκου.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ