Το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια» της COSMOTE υποδέχεται 200 οικογένειες

Ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια» της COSMOTE σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α). Το προσωπικό του κέντρου, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι, με ιδιαίτερη ευαισθησία υποδέχτηκαν στο πλήρως ανακαινισμένο κτίριο στην περιοχή Μακρυγιάννη τις πρώτες ωφελούμενες οικογένειες.

Μέσω του Προγράμματος Αλληλεγγύης στην Οικογένεια παρέχονται τρόφιμα, είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης, παιχνίδια, βιβλία, πρόσβαση στο internet, αλλά και υποστήριξη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς σε συνολικά 200 οικογένειες για ένα χρόνο. Η επιλογή των οικογενειών έγινε από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Το κόστος αγοράς των υλικών παροχών προς τις οικογένειες, αλλά και της πλήρους ανακατασκευής και εξοπλισμού του κτιρίου που στεγάζει το Πρόγραμμα, ύψους μεγαλύτερου από 500.000 ευρώ, καλύπτεται αποκλειστικά από την COSMOTE.
 
Στην υλοποίηση του έργου συμμετείχαν ενεργά και εθελοντές, που μοιράστηκαν το ίδιο όραμα για την ενίσχυση των οικογενειών σε ανάγκη. Χάρη και στην ανιδιοτελή συνεισφορά περισσότερων από 200 εθελοντών, αλλά και εργαζομένων της COSMOTE, που προσέφεραν το χρόνο και την εργασία τους με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, το κτίριο που φιλοξενεί το Πρόγραμμα μεταμορφώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε ένα ζεστό, φιλόξενο χώρο.

«Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης αποτελεί έναν από τους βασικούς μοχλούς για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής από τον δήμο Αθηναίων και τέτοιες αξιόλογες συνέργειες και συνεργασίες, σε μία τόσο δύσκολη κοινωνική συγκυρία, τις ενθαρρύνουμε» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας ότι «ο δήμος σκοπεύει να λειτουργήσει ως κεντρικός κόμβος κοινωνικής αλληλεγγύης, μεταξύ εκείνων που έχουν ανάγκη και εκείνων που μπορούν να σταθούν αρωγοί».

«Μέσα από το Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια προσφέρουμε άμεσα ανακούφιση σε συμπολίτες μας που δοκιμάζονται, ενώ δημιουργούμε τις υποδομές και βάζουμε τις βάσεις ώστε στο μέλλον να ωφεληθεί ακόμη μεγαλύτερος αριθμός οικογενειών», δήλωσε ο κ. Χάρης Κονίνης, Διευθυντής Marketing Communications Strategy της COSMOTE, ενώ συμπλήρωσε: «Η θετική ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας είναι για ακόμη μια φορά συγκινητική. Με τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων, η ευχή για έναν καλύτερο κόσμο γίνεται πράξη».  

«Μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε, ένα “παραμύθι” γίνεται πραγματικότητα. Για εμάς αυτό σημαίνει επιτυχημένη συνεργασία του ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα. Συγχαρητήρια σε όλους για αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Δηλώνουμε παρόντες στην προσπάθεια να βοηθήσουμε, και γιατί όχι, να αλλάξουμε αυτόν τον κόσμο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, κ. Γιώργος Αποστολόπουλος.

Με το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια» γίνεται πραγματικότητα η ιδέα της Ηλιάνας Καραβιώτη για τη στήριξη των οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη. Είναι η δεύτερη πρωτοβουλία που ξεχωρίζει και υλοποιείται ανάμεσα στις ιδέες που μοιράστηκαν χιλιάδες άνθρωποι με την COSMOTE, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ο κόσμος μας, εσύ». Αποσπάσματα από την υλοποίηση της δεύτερης ενέργειας της COSMOTE, δείτε στο www.youtube.com/cosmote

Μοιραστείτε την ιδέα σας στη σελίδα της COSMOTE στο Facebook (www.facebook.com/cosmote) για το πώς μπορεί ο κόσμος γύρω σας να γίνει καλύτερος και μπορεί να είστε ο επόμενος που θα τη δει να πραγματοποιείται.  

Περισσότερες πληροφορίες:

Για την επιλογή των οικογενειών από το Κ.Υ.Α.Δ.Α
Η επιλογή των 200 οικογενειών πραγματοποιήθηκε από το Κ.Υ.Α.Δ.Α. ανάμεσα σε οικογένειες που, ως αρμόδιος φορέας, έχει ήδη καταγράψει. Τα μέλη των οικογενειών είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων, ενώ δόθηκε προτεραιότητα στους κατοίκους του Κουκακίου, Μακρυγιάννη και γύρω περιοχών, με στόχο το πρόγραμμα να ενταχθεί στη ζώνη της περιοχής. Η επιλογή των οικογενειών που συμμετέχουν στο «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια» έγινε με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που έχει δηλωθεί, σύμφωνα, δηλαδή, με τα νόμιμα έγγραφα (φορολογική δήλωση, Ε9), την κάρτα ανεργίας και το βιβλιάριο απορίας. Επίσης, συνυπολογίστηκε ο αριθμός των μελών, αλλά και άλλες ιδιαίτερες ανάγκες όπως ανήλικα τέκνα, ηλικιωμένοι και μέλη με αναπηρία.

Για την ενέργεια «Ο κόσμος μας, εσύ»
Με τη δεύτερη ενέργεια «Ο κόσμος μας, εσύ», η COSMOTE επιβεβαιώνει ότι ο κόσμος των πελατών της αποτελεί βασική πηγή έμπνευσης για την εταιρεία και προσπαθεί να κάνει για άλλη μια φορά τον κόσμο καλύτερο. Το πρώτο βήμα της ενέργειας πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2011, όταν η εταιρεία κάλεσε τον κόσμο να καταθέσει τη δική του ιδέα. Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν, εκφράζοντας τη δική τους επιθυμία. Η πρώτη ιδέα που ξεχώρισε και έγινε πραγματικότητα το Δεκέμβριο του 2011 ήταν η επιθυμία της Μαρίας Τσιούνη για έναν κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα, στο πλαίσιο της οποίας η COSMOTE, με την ενεργή συμμετοχή της Μαρίας, κάλυψε σημαντικές ανάγκες του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος.

Στο ίδιο πλαίσιο οι εργαζόμενοι της COSMOTE καταθέτοντας τις δικές τους ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει ο κόσμος γύρω μας καλύτερος, έχουν ήδη υλοποιήσει αντίστοιχα τρεις ενέργειες, παρέχοντας μεταξύ άλλων παιχνίδια και ψυχαγωγία στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Καραμανδάνειο  Νοσοκομείο Πατρών.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ