ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: Δράση Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής

Από τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για παιδιά και ενήλικες στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. Στο πλαίσιο πανελλαδικής εκστρατείας με στόχο την ολιστική στήριξη των οικογενειών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές – τόσο υλικοτεχνικά, όσο και ψυχοκοινωνικά – ο Οργανισμός παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας σε κάθε παιδί και οικογένεια που δοκιμάζεται σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες.

Οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κινητό Πολυιατρείο «Ασκληπιός» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο θα στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς και προσωπικό του Οργανισμού. Για τα άτομα που αδυνατούν να μεταβούν στο σημείο της Προληπτικής Ιατρικής θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς με όχημα του Οργανισμού.

Η δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπό την Αιγίδα των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Κινητού Πολυιατρείου:
  • Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου – Καρδιολογικές εξετάσεις – Άγιος Γεώργιος Λιχάδας
  • Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου – Παιδιατρικές και παθολογικές εξετάσεις – Ιστιαία
  • Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου – Παιδιατρικές και παθολογικές εξετάσεις – Ιστιαία
  • Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου – Καρδιολογικές εξετάσεις – Γούβες
  • Παρασκευή 1 Οκτωβρίου – Πνευμονολογικές εξετάσεις – Αιδηψός
  • Δευτέρα 4 Οκτωβρίου – Παιδιατρικές και παθολογικές εξετάσεις – Αγία Άννα
  • Τρίτη 5 Οκτωβρίου – Παιδιατρικές και παθολογικές εξετάσεις – Αγία Άννα
  • Τετάρτη 6 Οκτωβρίου – Παιδιατρικές και καρδιολογικές εξετάσεις – Λίμνη
  • Πέμπτη 7 Οκτωβρίου – Παιδιατρικές εξετάσεις – Λίμνη
  • Παρασκευή 8 Οκτωβρίου – Πνευμονολογικές εξετάσεις – Λίμνη
Η δράση της Προληπτικής Ιατρικής θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.

Συγκεκριμένα:
1. Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής.
2. Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων.
3. Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται.
4. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 144.584 παιδιά.

Το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ