Το Χαμόγελο του Παιδιού: Με σημείο συνάντησης τον ΠΟΙΑΘ, η ιστιοπλοϊκή οικογένεια προσέφερε αίμα στο πλαίσιο του προγράμματος Ζήσε Αθλητικά

Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Μαΐου 2020

Δελτίο Τύπου

Ιστιοπλόοι, αθλητές του ναυταθλητισμού και φίλοι του αθλητισμού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Πανελληνίου Ομίλου Ανοικτής Θαλάσσης και έδωσαν αίμα στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά», που διοργανώνει το υφυπουργείο Αθλητισμού. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον δήμο Πειραιά, την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες και «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Συγκεντρώθηκαν 50 μονάδες αίματος, οι οποίες δόθηκαν στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά.
 
Στις 9 και 10 Μαΐου, ο ΠΟΙΑΘ είχε προγραμματίσει τον ετήσιο ιστιοπλοϊκό αγώνα «Athens Trophy» αλλά η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της διοργάνωσης. Ετσι, ο Όμιλος πραγματοποίησε διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας «Ανοίγουμε πανιά στη ζωή – Δίνουμε αίμα». «Εκ μέρους του ΔΣ του Ομίλου, θα ήθελα να ευχαριστήσω την ιστιοπλοϊκή και τη ναυταθλητική κοινότητα που ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Έτσι, σε ώρα ανάγκης κάποιοι συνάνθρωποί μας να τύχουν αυτής της πολύτιμης για τη ζωή παροχής», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τσιγκαράς, μέλος του ΔΣ του ΠΟΙΑΘ.  
 
Το «παρών» στις εγκαταστάσεις του ΠΟΙΑΘ έδωσαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Βούλα Κοζομπόλη, οι Ολυμπιονίκες Τάσος Μπουντούρης, Παύλος Καγιαλής, Δημήτρης Μούγιος, Χρύσα Μπισκιντζή, Βιργινία Κραβαριώτη και ο Τάσος Παπαναστασίου (ο «γάτος»). 
 
«Ο αθλητισμός υπηρετεί την αλληλεγγύη, τη συνεισφορά, τη στήριξη στον συμπολίτη, και αυτό αποδεικνύεται και με αυτή τη δράση. Για άλλη μία φορά θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ στην αθλητική οικογένεια της πόλης μας καθώς, μαζί και με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ξεκινήσαμε ένα πρόγραμμα με αιμοδοσίες, το οποίο συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, σε σωματεία, σε δομές δηλαδή που αποτελούν τον κορμό της αθλητικής οικογένειας της Ελλάδος. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους γιατί δίνουμε αίμα – σώζουμε ζωές ανθρώπων, ανθρώπων που δεν ξέρουμε ποιος είναι και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία. Ευχαριστώ τους αθλητές και τους φίλους του αθλητισμού που έδωσαν το αίμα τους. Αυτό το πρόγραμμα θα συνεχιστεί καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου διότι οι ανάγκες αίματος στη χώρα μας δεν σταματάνε», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
 
Μαζί με παλιούς του συναθλητές και φίλους είχε την ευκαιρία να βρεθεί ο Γιώργος Μαυρωτάς: «Συγχαρητήρια στον ΠΟΙΑΘ γι’ αυτή την πρωτοβουλία, όπως και στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που πάντα είναι κοντά σε τέτοιες δράσεις. Ο αθλητισμός, και ειδικά ο ναυταθλητισμός, δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο με τον κόσμο που ήρθε στον Όμιλο για την αιμοδοσία. Αν μη τι άλλο αυτή την περίοδο, με την περιπέτεια του κορωνοϊού, ο κόσμος έχει έρθει πιο κοντά, και έχει αναδείξει κάποιες αρετές, όπως η αλληλεγγύη, όπως το προσέχουμε και τον συνάνθρωπό μας κλπ., και ελπίζω αυτό να μας μείνει προίκα και για τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.
 
Η δράση του ΠΟΙΑΘ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιά. «Βρεθήκαμε στον ιστορικό όμιλο του ΠΟΙΑΘ για να στηρίξουμε ένα ωραίο πρόγραμμα αιμοδοσίας, στο οποίο, επίσης, συμμετάσχουν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η ΕΣΟΑ. Και ο δήμος Πειραιά συντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια. Αυτές οι πρωτοβουλίες είναι χρήσιμες και πρέπει να επαναλαμβάνονται», υπογράμμισε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.
 
Η διαδικασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε στην Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν. «Τζάνειο».
 
«Είναι σημαντικό να στηρίζουμε δράσεις και να ενώνουμε δυνάμεις. Το όχημα «Οδυσσέας» που το χρησιμοποιούσαμε για να καλύψουμε ανάγκες της εκπαίδευσης τώρα απέκτησε έναν νέο ρόλο. Είμαστε υπερήφανοι, που, μαζί με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Υπουργείο Υγείας και τους φορείς που στηρίζουν αυτή την ιδέα, βάζουμε και εμείς το λιθαράκι μας σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Όλοι μας πρέπει να δίνουμε αίμα για όλους γιατί πάντα υπάρχει κάπου κάποιος που το χρειάζεται», δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
 
Καθόλη τη διάρκεια της Δράσης, στoν χώρο βρισκόταν υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Μονάδα μαζί με τις τρεις Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αποτελούν βασικό εργαλείο στην υλοποίηση της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά σε όλη την Ελλάδα που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη Δράση έχει ξεκινήσει από το 2002 και από το 2018 πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του ΟΠΑΠ

Πηγή εικόνων και άρθρου: Από Δελτίο Τύπου του Οργανισμού

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ