Το Χαμόγελο του Παιδιού: Στο Σπίτι μας ο χρόνος κυλά με φαντασία, αγάπη και πολλά πολλά Χαμόγελα!

Αν εμείς οι μεγάλοι κάνουμε ησυχία, θα μπορέσουμε να ακούσουμε τι πραγματικά θέλουν αλλά και τι χρειάζονται τα παιδιά μας!

Δελτίο Τύπου

Τον τελευταίο καιρό οι εξελίξεις στην παγκόσμια υγεία είναι ραγδαίες.

Εμείς στο Σπίτι μας στη Νέα Ηρακλείτσα μιλήσαμε στα παιδιά για τη νέα αυτή συνθήκη που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Εξηγώντας όλους τους νέους κανόνες που θα πρέπει να τηρήσουμε για να είμαστε και να παραμείνουμε υγιείς, ενεργοποιήσαμε τη φαντασία μας και βρήκαμε εναλλακτικούς τρόπους να αντικαταστήσουμε τις αγκαλιές και τα φιλιά που τόσο απλόχερα δεχόμασταν και προσφέραμε μέχρι πρόσφατα. Πλέον κάνουμε “ματάκια”, “μυτίτσες” με τα παπούτσια μας κ.α.

Πλένουμε τα χέρια μας σχολαστικά, τα δαχτυλάκια ένα-ένα…μισό λεπτό, τι γίνεται εδώ;

Ένα πηγαδάκι έχει στηθεί πάνω από το νιπτήρα για το ποιο χεράκι είναι το δεξί και ποιο χεράκι είναι το αριστερό.

Τα επιχειρήματα πολλά…και πρωτότυπα: “Εγώ με αυτό το χεράκι τρώω, άρα είναι το δεξί!” “Ναι αλλά γράφεις με το άλλο, άρα εκείνο είναι το δεξί, αφού κι εγώ με το δεξί γράφω”.

Με τη βοήθεια ενός χαρτόκουτου, ενός μαρκαδόρου και του θαρραλέου κοριτσιού μας, κληθήκαμε να δώσουμε λύση σε αυτό το δύσκολο ερώτημα.

Σχηματίσαμε το περίγραμμα της Α., με τη βοήθεια των παιδαγωγών γράψαμε δεξί και αριστερό σε κάθε χέρι αντίστοιχα κι ο καθένας πλέον μπορεί να στέκεται μπροστά στο χαρτόνι και να βρίσκει ποιο χεράκι είναι ποιο.

Η λύση ήταν δίπλα μας, εύκολη κι ανέξοδη!

Οι μέρες που τα παιδιά είναι στο σπίτι είναι σίγουρα πιο απαιτητικές στο πώς να τα απασχολήσουμε έξυπνα και δημιουργικά.

Τίποτα όμως δεν είναι ανέφικτο. Αν εμείς οι μεγάλοι κάνουμε “ησυχία”, θα μπορέσουμε να ακούσουμε τι πραγματικά θέλουν αλλά και τι χρειάζονται τα παιδιά μας!

Ας τα ακούσουμε!

*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους που μεγαλώνουν τα παιδιά μας στα Σπίτια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Πηγή εικόνας και άρθρου: 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ