Χαμόγελο του Παιδιού: Ψυχοκοινωνική και Ιατρική Παρέμβαση σε παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες

H υποστήριξη των παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας αποτελεί μια από τις σταθερές και διαχρονικές δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο και δωρεάν σε όλη την Ελλάδα.

Με την στήριξη της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμβάλλει στην υποστήριξη βρεφών και παιδιών προσφύγων και μεταναστών με αυξημένες ανάγκες που διαμένουν σε διαμερίσματα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όπως είναι η παροχή παιδιατρικής κατ’ οίκον νοσηλείας, ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας, φυσιοθεραπείας, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συνδρομής σε ιατρικές επισκέψεις.

Από τον Απρίλιο μέχρι και τον Αύγουστο 2018, το εξειδικευμένο προσωπικό κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, παιδιάτρων, φυσιοθεραπευτών και νοσηλευτών και διερμηνέων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει υποστηρίξει 86 παιδιά στο πλαίσιο 1.568 ιατρικών και ψυχοκοινωνικών ενεργειών.
 
Η συγκεκριμένη δράση καλύπτει μεταξύ άλλων τις ανάγκες ανηλίκων με μειωμένη κινητικότητα, ανάρρωση από σοβαρό τραυματισμό, αναπτυξιακά προβλήματα και χρόνια προβλήματα υγείας.

Το πρόγραμμα «Άμεση και Ολιστική Ψυχοκοινωνική και Ιατρική Παρέμβαση για Παιδιά Πρόσφυγες και Μετανάστες σε Κίνδυνο στην Ελλάδα» υλοποιείται σε στενή και συνεχή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και τους οργανισμούς που έχουν υπό την αρμοδιότητα τις ωφελούμενες οικογένειες (όπως οργανισμούς που έχουν υπό την ευθύνη τους την φιλοξενία τους) καθώς και τα παιδιατρικά νοσοκομεία που έχουν υπό την ευθύνη τους την ιατρική τους περίθαλψη.

Για αιτήματα, παραπομπές ή καταγγελίες για παιδιά που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο καλέστε στις παρακάτω τηλεφωνικές γραμμές ή αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail):
 
● Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 (sos1056@hamogelo.gr)
● Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 (116000@hamogelo.gr)
● Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων 116111

(24 ώρες την ημέρα / 7 ημέρες την εβδομάδα/ δωρεάν)

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ