Χαμόγελο του Παιδιού: 727 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους

727 προληπτικές ιατρικές/οδοντιατρικές εξετάσεις υλοποιηθήκαν δωρεάν σε 216 παιδιά και 68 ενήλικες από γιατρούς και οδοντιάτρους του Γενικού Νοσοκομείου «ΤΖΑΝΕΙΟ» και του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων, που εθελοντικά συμμετείχαν στη δράση προληπτική ιατρική/οδοντιατρική «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής υλοποιήθηκε στο κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και στην Κινητή Ιατρική Μονάδα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κέας, τον Δήμο Κέας, το Γενικό Νοσοκομείο «ΤΖΑΝΕΙΟ» και τον Ιατρικό Σύλλογος Κυκλάδων. Συγκεκριμένα, το κινητό πολυϊατρείο, στελεχώθηκε με γιατρούς και οδοντίατρο από την Οδοντιατρική Κλινική, την Παιδιατρική Κλινική, και την Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «ΤΖΑΝΕΙΟ» ενώ η Κινητή Ιατρική Μονάδα στελεχώθηκε από Ωτορινολαρυγγολόγο από τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων.

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας  «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που σαν στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων ατόμων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και σήμερα τον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 100.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία, τη στήριξη και τη φιλοξενία:

● τον Δήμο Κέας και τις υπηρεσίες του
● τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κέας
● τους Γιατρούς και τον Οδοντίατρο  
● το Γενικό Νοσοκομείο «ΤΖΑΝΕΙΟ»
● τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων
● τη Ναυτική Εταιρεία Καρύστια
● το Κέα Events
● το Αιγαίον Catering
● το Εστιατόριο – Ταβέρνα ΣΒΟΥΡΑ
● τον Σύλλογο Γυναικών Κέας ” Μελίτη”

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ