Όμιλος ΟΤΕ: Η Χαλκίδα απέκτησε εφαρμογές Smart City

Η Χαλκίδα απέκτησε εφαρμογές Smart City 

«Έξυπνες» εφαρμογές στάθμευσης, φωτισμού και μέτρησης περιβαλλοντικών παραμέτρων με ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης 

Το δρόμο προς την «έξυπνη πόλη» δείχνει πλέον η Χαλκίδα, όπου εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν πιλοτικά «έξυπνα» συστήματα στάθμευσης (Smart Parking), φωτισμού (Smart Lighting) και μέτρησης περιβαλλοντικών παραμέτρων (Air Quality Monitoring), καθώς και μια ενιαία πλατφόρμα διαχείρισής τους.  Το έργο, που υλοποίησαν από κοινού ο Όμιλος ΟΤΕ, η Cisco, η ΚΑΥΚΑΣ και η OTS, αποδεικνύει στην πράξη πώς η υιοθέτηση «έξυπνων» τεχνολογιών συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων μιας πόλης.

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, δήλωσε σχετικά: «Με την πολύτιμη συμβολή σημαντικών εταίρων, η Χαλκίδα κάνει ένα μεγάλο βήμα ώστε να αποτελέσει πρότυπο «πράσινης» & «έξυπνης» πόλης, για όλη τη χώρα. Το έργο αυτό αποδεικνύει ότι οι νέες τεχνολογίες μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας, τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και της ενεργειακής ζήτησης. Είμαστε υπερήφανοι που η πόλη μας δείχνει το δρόμο προς το μέλλον.»

«Η νέα ψηφιακή εποχή μας δίνει τα εργαλεία για να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας με την τεχνολογία. Με την εφαρμογή «έξυπνων» λύσεων στη Χαλκίδα, ο Όμιλος ΟΤΕ, η Cisco, η OTS και ο ΚΑΥΚΑΣ, δείχνουμε στην πράξη πώς μπορούμε να κάνουμε τις πόλεις μας πιο λειτουργικές, να προστατεύσουμε το περιβάλλον, να μειώσουμε λειτουργικά κόστη και να προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα ζωής. Αξιοποιώντας τεχνολογίες πληροφορικής & επικοινωνιών, μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο», δήλωσε ο Chief Commercial Officer Business Segment Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρης Χριστόπουλος.

«Έξυπνες» λύσεις για στάθμευση και φωτισμό με ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης 

Η λύση «έξυπνης» στάθμευσης, σε συνδυασμό με το mobile application που αναπτύχθηκε από την OTS και είναι διαθέσιμο για συσκευές Android και iOS, δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να ενημερώνονται για τα σημεία όπου υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και πώς θα φτάσουν σε αυτές, αλλά και να καθοδηγηθούν σε άλλη θέση σε περίπτωση που η αρχική καταληφθεί. Η εφαρμογή αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη μείωση του χρόνου εύρεσης θέσης στάθμευσης και κατ’ επέκταση στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και την εκπομπή ρύπων. Παράλληλα, επιτρέπει στη Δημοτική Αρχή να διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα τις θέσεις στάθμευσης, έχοντας εικόνα τόσο για το χρόνο στάθμευσης κάθε οχήματος, όσο και για κάθε στάθμευση που παραβιάζει τον Κ.Ο.Κ.

Τα συστήματα «έξυπνου» φωτισμού τεχνολογίας SSL/LED της ΚΑΥΚΑΣ, αντικατέστησαν τα φωτιστικά συστήματα συμβατικής τεχνολογίας και έχουν ήδη συμβάλλει σε εξοικονόμηση ενέργειας πάνω από 60%. Μέσω της ασύρματης διαχείρισής τους, παρέχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης και προγραμματισμού της λειτουργίας και συντήρησής τους από απόσταση, καθώς και της δυναμικής προσαρμογής του φωτισμού, αποσκοπώντας στην μέγιστη δυνατή ενεργειακή εξοικονόμηση, την ασφάλεια αλλά και την οπτική άνεση των πολιτών.

Τα δεδομένα των «έξυπνων» λύσεων συγκεντρώνονται, μέσω δικτυακών υποδομών, σε Cloud υποδομές του Ομίλου ΟΤΕ και καταλήγουν στην πλατφόρμα Smart & Connected Digital Platform της Cisco. Μέσω της πλατφόρμας γίνεται η διαχείριση των «έξυπνων» λύσεων, καθώς και η ενοποίηση, αποθήκευση και απεικόνιση των δεδομένων από τις εφαρμογές, μέσω ενός ενιαίου περιβάλλοντος προβολής (dashboard). Η Smart & Connected Digital Platform έχει τη δυνατότητα μελλοντικής ενσωμάτωσης περισσότερων έξυπνων λύσεων.  

Σύστημα μέτρησης περιβαλλοντικών παραμέτρων για καλύτερη ποιότητα ζωής

Το σύστημα μέτρησης περιβαλλοντικών παραμέτρων, που έχει εγκατασταθεί από τον Όμιλο ΟΤΕ, χρησιμοποιεί αισθητήρες υψηλής ποιότητας για την ανίχνευση επιβλαβών αερίων στην ατμόσφαιρα και τριών τύπων μικροσωματιδίων. Θα μετρά επίσης θερμοκρασία, υγρασία και ατμοσφαιρική πίεση. Έτσι, η Δημοτική Αρχή θα μπορεί να σχεδιάσει καλύτερα και να υλοποιήσει δράσεις για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων. 

Σχετικά με τον Όμιλο ΟΤΕ
Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Ελλάδα και μαζί με τις θυγατρικές του αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Προσφέρει όλο το φάσμα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών: σταθερή, κινητή τηλεφωνία και ευρυζωνικές υπηρεσίες, συνδρομητική τηλεόραση και λύσεις ICT. Παράλληλα με τις κύριες τηλεπικοινωνιακές του δραστηριότητες, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στους τομείς των ναυτιλιακών επικοινωνιών, των ακινήτων και της εκπαίδευσης. Ο Όμιλος ΟΤΕ είναι ο μεγαλύτερος εθνικός επενδυτής σε νέες τεχνολογίες και υποδομές, με επενδύσεις στην Ελλάδα που ξεπερνούν τα €2 δισ. τα τελευταία έξι χρόνια. Για την τετραετία 2017-2020 υλοποιεί επενδύσεις ύψους €1,5 δισ., κυρίως σε δίκτυα νέας γενιάς. 

O Όμιλος OTE, μέσα από την έντονη δραστηριοποίηση του στον τομέα του IT Integration και έχοντας συνάψει στρατηγικές συνεργασίες για την υλοποίηση σύνθετων ICT έργων, αποτελεί συνεργάτη επιλογής για όσες επιχειρήσεις αναζητούν σύγχρονες λύσεις στους τομείς της υγείας, του τουρισμού, της ασφάλειας πληροφοριών, της ενέργειας, των Data Centers, του Cloud και του Internet of Things (IoT).

Σχετικά με τη Cisco
Η Cisco είναι η κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στην ανάπτυξη δικτύων που μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται. Οι λύσεις της Cisco, χρησιμοποιώντας το δίκτυο ως πλατφόρμα αλλάζουν τη φύση της εργασίας και τον τρόπο που ζούμε.

Από την ίδρυσή της το 1984, η Cisco πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη τεχνολογιών δικτύωσης βασισμένες στο Internet Protocol (IP). Η παράδοση αυτή συνεχίζεται με την ανάπτυξη του routing και switching, καθώς και άλλων τεχνολογιών πάνω σε δίκτυα, όπως συνεργασίας, data center, ασφάλειας, βίντεο για παρόχους υπηρεσιών και ασύρματων εφαρμογών. Όλες αυτές οι τεχνολογίες είναι πλέον πραγματικότητα χάρη στην εξέλιξη του δικτύου.

Ως εταιρία καινοτομίας στο χώρο των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών, η Cisco και οι πολύτιμοι συνεργάτες μας διαθέτουν προϊόντα, λογισμικό και υπηρεσίες Cisco σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, κράτη, παρόχους υπηρεσιών και καταναλωτές. Ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει λύσεις ΙοΤ και Εξυπνων Πόλεων (Smart+Connected Smart City Solutions), καθώς και εκτενές δίκτυο συνεργατών (ecosystem), υλοποιώντας με επιτυχία έργα σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Cisco είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.cisco.gr 

Σχετικά με την ΚΑΥΚΑΣ 

Η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. είναι η κορυφαία σε πωλήσεις ελληνική εταιρεία στο χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού, φωτισμού, ενεργειακών λύσεων και βιομηχανίας.  

Με βάση την νέα στρατηγική της και μέσα από το σύγχρονο δίκτυο των 56 καταστημάτων της, το Τμήμα Πωλήσεων Β2Β, το εξειδικευμένο Τμήμα Φωτισμού, τα δύο Κατασκευαστικά Τμήματα Ηλεκτρικών Πινάκων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, το Τμήμα Ενεργειακών Λύσεων & Βιομηχανίας και το Τμήμα Διαχείρισης Έργων, η ΚΑΥΚΑΣ προσφέρει μία μεγάλη γκάμα νέων καινοτόμων προϊόντων και λύσεων προς τους B2B πελάτες. 

Σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στην επιτυχημένη πορεία της ΚΑΥΚΑΣ έχουν τα εξειδικευμένα στελέχη της, τα οποία ενημερώνονται για τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, παρακολουθώντας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο τις άριστες πρακτικές του κλάδου. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να εξασφαλίζουν σταθερές συνεργασίες με στρατηγικούς προμηθευτές αλλά και σύγχρονους πιστοποιημένους εγκαταστάτες ώστε να μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες, και αξιόπιστες λύσεις στις ανάγκες των πελατών για εξοικονόμηση ενέργειας, ασφάλεια των εγκαταστάσεών τους και εύκολη διαχείριση των λειτουργιών των κτιρίων.

Η πολυετής εμπειρία της ΚΑΥΚΑΣ στον χώρο (πάνω από 40 χρόνια), η συμμετοχή της στα περισσότερα έργα που αφορούν νέες εγκαταστάσεις αλλά και ανακαινίσεις/αναβαθμίσεις ιδιωτικών και δημοσίων χώρων αλλά και υποδομών, την καθιστούν σημείο αναφοράς για την αγορά που δραστηριοποιείται και ικανή να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτής.

Σχετικά με την OTS
Η OTS είναι μια ελληνική εταιρεία πληροφορικής που ασχολείται με την ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού. Τα συστήματα της καλύπτουν πλήρως τις επιχειρησιακές λειτουργίες των Διοικητικών, Οικονομικών & Τεχνικών Υπηρεσιών Οργανισμών του Δημοσίου Τομέα καθώς και της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Στη μακρόχρονη πορεία της, έχει υλοποιήσει μεγάλα και σύνθετα έργα πληροφορικής, όπως η «Διαύγεια», οι «Λειτουργικές Υπηρεσίες» σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, το «Πληροφοριακό Σύστημα Μητρώου Πολιτών», η «Ψηφιοποίηση Ληξιαρχικών Πράξεων» στο πλαίσιο του «Εθνικού Ληξιαρχείου» και οι «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Καταστημάτων Κράτησης». Η OTS είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008. Εφαρμόζει, επίσης, Σύστημα Διαχείρισης για την Ασφάλεια των Πληροφοριών, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 27001:2013, για το σχεδιασμό, ανάπτυξη, εγκατάσταση και υποστήριξη λογισμικού, την υλοποίηση έργων πληροφορικής και την παροχή υπηρεσιών Software as a Service (SAAS).

Η Χαλκίδα απέκτησε εφαρμογές Smart City


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ