Εβδομάδα οικογενειακού εθελοντισμού

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» 20 χρόνια τώρα συνεχίζει και παράγει έργο στον τομέα της παιδικής προστασίας βασιζόμενο, πέραν των εργαζομένων επαγγελματιών, και σε έναν πολύ σημαντικό πυλώνα του: στους Εθελοντές του.  
 
Πρόκειται για ανθρώπους, ενήλικες και παιδιά, που «δημιουργούν» και προσφέρουν ακούραστα χρόνο από την καθημερινότητά τους στηρίζοντας τις Δράσεις του Οργανισμού μας (http://www.hamogelo.gr/115.1/Tomeis-ethelontikhs-prosforas). Άνθρωποι που μοιράστηκαν και μοιράζονται το ίδιο όραμα με τον μικρό ιδρυτή μας, που έχουν πιστέψει στις αξίες του εθελοντισμού και με τη βοήθειά τους έχουμε κατορθώσει τόσα χρόνια να στηρίξουμε περισσότερα από 1.000.000 παιδιά και τις οικογένειές τους.
 
Στην προσπάθειά μας να ενισχυθεί ο πυρήνας της οικογένειας στην Ελλάδα, στο κομμάτι της ανιδιοτελούς προσφοράς, αποφασίσαμε να θεσπίσουμε την εβδομάδα του «Οικογενειακού Εθελοντισμού».  
 
Από 5 έως 11 Οκτωβρίου, τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας με προβλήματα διαβίωσης και τα Εθελοντικά Δημιουργικά Εργαστήρια του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα περιμένουν τις οικογένειες που θα δηλώσουν συμμετοχή για να γίνουν αρωγοί της προσπάθειας που καταβάλουμε για τα παιδιά που έχουν ανάγκη και να αποτελέσουν τα νέα μέλη της ευρύτερης Οικογένειας του Χαμόγελου.
 
Τι είναι τα Κέντρα Στήριξης: είναι οι χώροι στους  οποίους συγκεντρώνονται είδη και τρόφιμα για την κάλυψη των αναγκών των Σπιτιών του Οργανισμού μας αλλά και οικογενειών με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Η προσφορά των εθελοντών εκεί  είναι πολύ σημαντική, καθώς αναλαμβάνουν την τακτοποίηση όλων των ειδών που συγκεντρώνονται, την οργάνωση του χώρου και την προετοιμασία των πακέτων με τα τρόφιμα και τα υπόλοιπα είδη που θα δοθούν σε οικογένειες.
 
Τι είναι το Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι: αποτελεί το χώρο δημιουργίας των κατασκευών (κοσμήματα, χειροποίητες κατασκευές κτλ.) που διατίθενται στα bazaar του οργανισμού, καθώς επίσης γίνεται και η προετοιμασία των παραγγελιών σε μπομπονιέρες και προσκλητήρια. Βασίζεται κατά κύριο λόγο στους εθελοντές τους, οι οποίοι αφιερώνουν χρόνο και φαντασία στην προετοιμασία των κατασκευών.
 
Δεν χρειάζεται εξειδίκευση η προϋπηρεσία στον χώρο των κατασκευών παρά μόνο διάθεση και όρεξη για καλλιτεχνική έκφραση.
 
Για μια εβδομάδα και σε προκαθορισμένες ημερομηνίες και ώρες, οι επιλεγμένες Δράσεις του Οργανισμού πρόκειται να υποδεχθούν οικογένειες που επιθυμούν να εμπλέξουν τα ανήλικα και ενήλικα μέλη τους στην έννοια του εθελοντισμού. Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να συμπληρώσουν την ανάλογη φόρμα (πατήστε εδώ) μέχρι και 28 Σεπτεμβρίου 2015.*
  
Γιατί ο εθελοντισμός στο Χαμόγελο είναι υπόθεση Οικογενειακή!
 
*Κάθε υποψήφια οικογένεια μπορεί να δηλώσει μία βάρδια και μία μέρα ανά δράση.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ