ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: Σε πρώτο πλάνο ο μετασχηματισμός των Μεταλλείων Κασσάνδρας

Η Ελληνικός Χρυσός ανακοίνωσε τον Στρατηγικό Οδικό Χάρτη 2021-2024 με τα ορόσημα που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την έναρξη εμπορικής παραγωγής στο παγκόσμιας κλάσης μεταλλείο των Σκουριών, μετά τη συμφωνία που σύναψε με την ελληνική κυβέρνηση. Πρωταρχικός στόχος είναι ο μετασχηματισμός των Μεταλλείων Κασσάνδρας σε μια αποτελεσματική, υγιή και κερδοφόρο επιχείρηση, με ενισχυμένες θέσεις εργασίας, όρους Βιώσιμης Ανάπτυξης και προοπτικές μακροπρόθεσμης ευημερίας των κοινοτήτων της ΒΑ Χαλκιδικής. Για να επιτευχθεί αυτό, η εταιρεία επικεντρώνεται στην εξυγίανση των μεταλλείων της Ολυμπιάδας και των Μαύρων Πετρών -με το τελευταίο ειδικότερα να καταγράφει εκτεταμένες ζημιές επί σειρά ετών-, με την υλοποίηση ενεργειών για την αύξηση του επιπέδου ασφάλειας, παραγωγής και παραγωγικότητας.

Ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο επιτυχής εξορθολογισμός των υφιστάμενων λειτουργιών, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση χρηματοδότησης για τις Σκουριές και την έγκριση νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία θα υποβληθεί εντός του 2021, θα ξεκλειδώσουν την αξία του συνόλου των δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Μπαλάσκα, Αντιπρόεδρο & Γενικό Διευθυντή Ελλάδας, της Eldorado Gold, «Στρατηγικός μας στόχος είναι να επενδύσουμε στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, ώστε η ανάπτυξη και η λειτουργία των δραστηριοτήτων μας να γίνει με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο. Η υπογραφή της νέας Επενδυτικής Συμφωνίας μάς επέτρεψε να προχωρήσουμε με αυτοπεποίθηση στον σχεδιασμό μας για την πλήρη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Μέσα από τον Στρατηγικό
Οδικό Χάρτη και τα ορόσημα που δεσμευόμαστε να επιτύχουμε, στοχεύουμε να καταστήσουμε τα εν λειτουργία μεταλλεία μας κερδοφόρα και να διασφαλίσουμε το έγκαιρο άνοιγμα των Σκουριών, που μόλις τεθεί σε λειτουργία θα καθιερώσει την Ελλάδα μεταξύ των κορυφαίων χωρών παραγωγής χρυσού στην Ευρώπη. Σήμερα, κάνουμε το αποφασιστικό βήμα για το ξεκλείδωμα των σπουδαίων δυνατοτήτων των Μεταλλείων Κασσάνδρας, ώστε να προσφέρουν αξία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».


ΙΟΒΕ: ΥΠΟΧΏΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΏΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Μικρή επιδείνωση των προσδοκιών για τον κλάδο της ελληνικής βιομηχανίας διαπιστώνει το ΙΟΒΕ, το οποίο αποδίδει την επιδείνωση του κλίματος στην υποβάθμιση των εκτιμήσεων για παραγγελίες, ζήτηση και παραγωγή. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών υποχώρησε τον Σεπτέμβριο στις 106,9 (από 114,6 μονάδες τον Αύγουστο), αισθητά υψηλότερα ωστόσο από το αντίστοιχο περσινό επίπεδο (86,4 μον.). Άλλωστε, μετά από τις συνεχείς βελτιώσεις των προηγούμενων μηνών, η μικρή αυτή επιδείνωση αποτελεί μάλλον μια αναμενόμενη «διορθωτική» εξέλιξη, όπως διευκρινίζει το ΙΟΒΕ. Στην υποχώρηση του σχετικού δείκτη σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι διαδραματίζει η άνοδος των τιμών στα ενεργειακή αγαθά, ένα πρόβλημα το οποίο πιθανώς διοχετεύεται τόσο στην παραγωγή όσο και στην απασχόληση. Όσον αφορά τις τιμές, συνεχίστηκε η άνοδός τους στις εισαγωγές τον Ιούλιο κατά 21,3% από 20,6% τον Ιούνιο, ενώ ηπιότερη ενίσχυση καταγράφηκε στην Ευρωζώνη (13,3%, από 11,6%). Ανοδικά κινήθηκε και ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Ιούλιο (15,5%) από 15,2% τον Ιούνιο. Σε χαμηλότερα επίπεδα αντίθετα, περιορίστηκαν οι μεταβολές στη ζώνη του ευρώ. Σχετικά με το β’ τρίμηνο του 2021, πρωτοπόρησαν για τις εξαγωγές τους τα φαρμακευτικά σκευάσματα με 718 εκατ. ευρώ (+3,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν) και το αλουμίνιο με 479 εκατ. ευρώ από το σύνολο των εξαγωγών, το 81% κατευθύνθηκε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόλις το 5,8% στις χώρες της Βόρειας Αμερικής, όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter
 
<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ