Επίσκεψη του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στις ΗΠΑ και τον Καναδά

Η επίσκεψη του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη και στο Τορόντο από τις 1 έως τις 10 Μαΐου στο πλαίσιο της διεθνούς του δράσης και της προσπάθειας ευρύτερης ενημέρωσης για τις αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών και οικογενειών στην Ελλάδα. 

O Πρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου, κ. Κώστας Γιαννόπουλος και η ομάδα του Οργανισμού έθεσαν στο επίκεντρο των συναντήσεων γενικά ζητήματα για την ενίσχυση της προστασίας των παιδιών, ενώ πιο συγκεκριμένα, συζήτησαν τις δυνατότητες στενότερης συνεργασίας στον τομέα της πρόληψης και της ευαισθητοποίησης σε διεθνές επίπεδο και καταπολέμησης φαινομένων, όπως είναι η βία, η κακοποίηση και παραμέληση, η εμπορία και η παράνομη διακίνηση παιδιών, οι εξαφανίσεις και ο σχολικός εκφοβισμός. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας και στις τραγικές συνέπειες της για τις ευάλωτες ομάδες των παιδιών προσφύγων και μεταναστών που χρήζουν άμεσα διεθνούς προστασίας και ποιοτικής φροντίδας. 

Στη Νέα Υόρκη «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συναντήθηκε με αξιωματούχους του ΟΗΕ στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο (ECOSOC), όπου ο Οργανισμός συμμετέχει με ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς και στο Γραφείο Δημόσιας Πληροφόρησης του ΟΗΕ (UN DPI NGO) στο οποίο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι Διασυνδεδεμένο Μέλος. 

Με εκπροσώπους του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) συζητήθηκαν οι εξελίξεις και οι προοπτικές συνεργασίας σχετικά με τον εν εξελίξει πολιτικό διάλογο για το φαινόμενο της εμπορίας ατόμων. Επίσης, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Πρέσβυς Δρ. Αικατερίνη Μπούρα, καθώς και ο Γενικός Πρόξενος στη Νέα Υόρκη, κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, υποδέχθηκαν σε θερμό κλίμα την αποστολή του Οργανισμού. 

Στη Νέα Υόρκη ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος συμμετείχε στις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (ICMEC) ενημερώνοντας τα μέλη του για τις πρόσφατες εξελίξεις στο έργο του Οργανισμού στην Ελλάδα και τις προσπάθειες του να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες μέσα από ένα ευρύ φάσμα υποδομών και υπηρεσιών, το οποίο υποστήριξε μόνο το 2016 περισσότερα από 100.000 παιδιά και τις οικογένειες τους με ολιστικό τρόπο. 

Η ομάδα του Οργανισμού είχε, επίσης, την ευκαιρία να συναντηθεί με μέλη της Ελληνικής Κοινότητας, ελληνικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων, αλλά και διεθνών ιδρυμάτων, όπως και με εκπροσώπους του Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

Στο Τορόντο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας, κ. Αλέξανδρο Ιωαννίδη και με μέλη τοπικών μέσων ενημέρωσης, εκπροσώπους καναδικών μη-κερδοσκοπικών οργανισμών, τοπικούς φορείς της πόλης, αλλά και εθελοντές του Οργανισμού. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημέρωσε αναλυτικά για το δύσκολο έργο προστασίας των παιδιών στην Ελλάδα και τις αυξανόμενες ανάγκες, ενώ συζητήθηκαν τρόποι αμοιβαίας συνεργασίας προς όφελος των παιδιών. 

Δείτε εδώ τη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Τορόντο.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ