Επικοινωνία με τα παιδιά στην Ελλάδα τον 21ο Αιώνα

Μήπως οι βαθμοί σου στα τεστ και τις εξετάσεις του σχολείου ήταν χαμηλοί και δεν ξέρεις πώς να το πεις στους γονείς σου;

Υπάρχει κάποιος ενήλικας που αγγίζει το σώμα σου με τρόπο που σε κάνει να νιώθεις άβολα και δεν ξέρεις πώς να το πεις σε κάποιον;

Γνωρίζεις ότι «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» απαντά χιλιάδες τηλεφωνικές κλήσεις κάθε χρόνο σε παιδιά σαν εσένα; Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ωθούν παιδιά και νέους ανθρώπους στο να καλέσουν την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS 1056. Μπορεί ο λόγος να είναι ένα συγκεκριμένο πρόβλημα για το οποίο αναζητούν λύση ή απλά επειδή νιώθουν την ανάγκη να μιλήσουν σε κάποιον.

Το ευχάριστο είναι ότι η υποστήριξη απέχει μόνο όσο μία ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ τηλεφωνική κλήση. Οι αποστάσεις στον κόσμο έχουν πια εκμηδενιστεί και πλέον είναι ευκολότερο να επικοινωνούν οι άνθρωποι, ακόμα κι αν βρίσκονται στα πιο μακρινά σημεία του πλανήτη.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό για παιδιά σαν εσένα σε όλο τον κόσμο που μπορούν να υποστηριχθούν μέσω του τηλεφώνου.

Στις 17 Μαΐου παιδιά σε όλο τον κόσμο θα γιορτάζουν, επειδή έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές ώστε να στηριχθούν. Γιορτάζουμε, επειδή εσύ και κάθε παιδί δεν είναι πια ποτέ μόνο και επειδή κάποια μέρα ο κόσμος θα γίνει μια μεγάλη αγκαλιά για όλους! Ένα σημαντικό κομμάτι της 17ης Μαΐου θα είναι το να γιορτάσετε όλα τα παιδιά για τη δυνατότητα χρήσης διαφορετικών τρόπων επικοινωνίας ώστε μεγαλώνοντας να αποκτάτε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και γνώσεις για τα δικαιώματά σας.

Υπάρχει ένας διεθνής οργανισμός που λέγεται Child Helpline International και απαρτίζεται από μέλη όπως «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» σε κάθε χώρα αυτού του κόσμου. Τα μέλη αυτά έχουν διάφορες μεθόδους ώστε να προσεγγίσουν ακόμα και τα παιδιά που ίσως να μην έχουν τηλέφωνο στο σπίτι τους!

Στις 17 Μαΐου 2007 ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» θα δώσει Συνέντευξη Τύπου ώστε εσύ και οι φίλοι σου να μάθετε περισσότερα για τις γραμμές υποστήριξης και τους τρόπους που μπορούμε να σας στηρίζουμε. Είμαστε πάντα δίπλα σας!

Αν χρειάζεσαι περισσότερες πληροφορίες για αυτό το γεγονός ή απλά θέλεις να μας μιλήσεις τηλεφώνησε στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή Για Τα Παιδιά SOS 1056. Θα μας βρεις εκεί όλο το εικοσιτετράωρο, κάθε μέρα της εβδομάδας. Οι κλήσεις είναι δωρεάν από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο και μπορείς να μιλήσεις ανώνυμα!


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ