Επιτυχής Διεξαγωγή Συνεδρίου για το Ευρωπαϊκό Αυτοματοποιημένο Σύστημα Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των Πολιτών σε Περιστατικά Εξαφάνισης / Απαγωγής Ανηλίκων (ECAAS)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, στις 27 & 28 Απριλίου 2010, το πρώτο Συνέδριο για το Eυρωπαϊκό Αυτοματοποιημένο Σύστημα Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης / απαγωγής ανηλίκων (ECAAS), με συντονιστή τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναγνωρίζοντας την εμπειρία και τεχνογνωσία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ως προς την εφαρμογή του Συστήματος Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης / απαγωγής ανηλίκων, καθώς από το 2007 στην Ελλάδα, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για την εφαρμογή του συστήματος Αmber Alert HELLAS έχοντας σημειώσει σημαντικές επιτυχίες ως προς τον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών, ανέλαβε τη χρηματοδότηση κατά 80% του εν λόγω προγράμματος.

Αρχικός στόχος θα είναι η αυτοματοποίηση του Εθνικού Συντονιστικού Προγράμματος έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης /απαγωγής ανηλίκων Αmber Alert HELLAS και κατά συνέπεια η ταχύτερη ενεργοποίηση του μηχανισμού.

Το αυτοματοποιημένο σύστημα, στη συνέχεια, θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος για όλα τα κράτη- μέλη της Ε.Ε., παρέχοντας αφενός μεν τη δυνατότητα εφαρμογής του από τις χώρες που δε διαθέτουν ανάλογα εργαλείο ειδοποίησης του κοινού σε περίπτωση εξαφάνισης ανηλίκου, αφετέρου δε ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ κρατών – χωρών της Ε.Ε. και άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τους σε περίπτωση εξαφάνισης παιδιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει οριστεί αρμόδιος φορέας για την εκπαίδευση των πρώτων συμμετεχόντων χωρών (Κύπρος, Ιταλία και Πορτογαλία) ενώ την τεχνική υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει η Τράπεζα Πληροφοριών & Περιεχομένου ΑΕ. Παροχής Υπηρεσιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών «DATABANK».

«Αν το ECAAS μας βοηθήσει να βρούμε έστω και ένα παιδί, τότε το πρόγραμμα θα έχει πετύχει….».

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ